« Kultura
objavljeno prije 6 mjeseci i 12 dana
OSVRT

Vienna nights Duška Šibla

Riječ je o kombinaciji flomastera i akvarela na papiru, uz jednu varijantu flomastera, akrila i kolaža s nizom izazovnih motiva nagih tijela u zanosu

Duško Šibl
Duško Šibl (Arhiva)
Više o

slikarstvo

,

Miroslav Pelikan

,

osvrt

,

Duško Šibl

Niz dnevničkih zapisa, prisjećanja ili neposrednih događaja oživjelo je u novom izvrsnom crtačkom ciklusu suvremenog hrvatskog likovnog umjetnika, akademskog slikara Duška Šibla, Vienna nights.

Riječ je o kombinaciji flomastera i akvarela na papiru, uz jednu varijantu flomastera, akrila i kolaža s nizom izazovnih motiva nagih tijela u zanosu, u igri, likovi pomalo grotesknih, nestvarni, ali vrlo razigrani, živahni, uznemirujućih pokreta, nezaustavljivi.

Crteži izvedeni brzo i energično, u nekoliko poteza dočaravaju atmosferu strastvenih noći velikoga grada, grupe figura, opuštene i raskalašene, slobodne i nedodirljive, prepuštene same sebi i svojim užicima i zadsovoljstvima.

Trenutci noći, koje su sudionici možda i odjurili u nove zagrljaje i ljtnje, ljubavi i mržnje, stvarnosti i nestvarnosti noći, bakanalije ili puke razdiruće emocije, iznenada, prijeteće, iščekivanje jutra.

Vrlo dojmljiva serija žestokih crteža Duška Šibla, vješto i nadahnuto izvedena, kao trag sjećanja na događaje i osobe u mrklini noći.

Piše: Miroslav Pelikan
19.10.2023. 09:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh