« Život
objavljeno prije 11 godina i 1 mjesec
štetno ili ne?

Video igrice počinju imati važnu ulogu u obrazovanju

Uzbudljivim igricama čak se i učenje biologije, povijesti ili matematike može učiniti zanimljivijim

(Wikipedia)
Više o

djeca

,

učenje

,

video igre

,

obrazovanje

,

Immune Attack

,

Discover Babylon

,

MoonBase Alpha

Činjenica je da djeca današnjice sve češće i više igraju video igrice i sve više vremena provode za svojim računalima ili Playstationu. Znanstvenici su to odlučili iskoristiti - kad djeca već provode toliko vremena igrajući igrice, odlučili su napraviti igrice koje će im pomoći u obrazovanju i uz koje će nešto korisno i naučiti.

Kako prenosi Reuters, Federacija američkih znanstvenika (Federation of American Scientists - FAS) u suradnji s programerima igrica razvila je video igru "Immune Attack'' koja će djecu u dobi od sedam do dvanaest godina voditi kroz uzbudljiv mikroskopski svijet proteina i stanica. Cilj igrice je izazovan - spasiti pacijenta koji boluje od bakterijske infekcije.

Na taj način djeca uz igru uče celularnu biologiju i molekularnu znanost, a podaci pokazuju da djeca koja su već igrala igricu uče mnogo više od samog vokabulara.

''Sve dok su igrice izazovne i uzbudljive, mislim da mogu poslužiti u obrazovne svrhe'', kaže Tad Raudman sa Sveučilišta u Reddingu čiji studenti su igrali ''Immune Attack''.

FAS je u suradnji s Inicijativom digitalnih knjižnica Kalifornijskog sveučilišta i Muzejom Walters Art stvorio i igricu ''Discover Babylon" uz koju djeca uče o važnosti povijesne Mezopotamije koristeći građu u knjižnicama i muzejima.

Još jedna igrica, ''MoonBase Alpha'' kreira se u suradnji s NASA-inim inženjerima i astronautima, a trebala bi pomoći u učenju znanosti, tehnologije i matematike.

Ova video igrica šalje djecu 30 godina u budućnost i od igrača traži da u timu koriste znanstveno razmišljanje kako bi se suočili s problemima s kojima će se i sami astronauti jednog dana možda morati suočiti.

11.12.2009. 09:33:51
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh