« Hi-tech
objavljeno prije 1 mjesec i 28 dana
NOVOSTI

Viber uvodi plaćanja unutar aplikacije

Uvođenjem sigurnog rješenja za prekogranično digitalno plaćanje, Viber je dosegao status "super aplikacije"

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Rakuten)
Više o

Viber

,

Rakuten

,

plaćanje unutar aplikacije

Rakuten Viber, globalni lider u privatnoj i sigurnoj razmjeni poruka i glasovnoj komunikaciji, širi poslovanje na digitalna plaćanja s mobilnim novčanikom dostupnim unutar Viber aplikacije. Nova funkcija omogućit će korisnicima Vibera jednostavno slanje novca drugim osobama i poslovnim subjektima kao i postavljanje digitalnog novčanika za pohranu novca, za početak eura. Planira se i proširenje na druge valute, zajedno s novim uslugama koje će uskoro biti dostupne.

Rakuten Viber ulazi na globalno tržište digitalnog plaćanja s globalnom bazom korisnika od nekoliko stotina milijuna potrošača i snažnom sigurnosnom reputacijom temeljenoj na automatski postavljenoj i obostranoj enkripciji za privatnu komunikaciju. McKinsey procjenjuje da će globalno tržište plaćanja, uključujući prekogranične transakcije, domaće transfere i plaćanja kreditnim karticama, porasti na 2,5 trilijuna dolara do 2025. godine.

U početku, plaćanja putem Vibera biti će dostupna u Grčkoj i Njemačkoj, a u bliskoj budućnosti će se proširiti i na druge države. Viber je instaliran na 91% pametnih telefona u Grčkoj, a njemački Stiftung Warentest proglasio ga je jednom od najsigurnijih aplikacija za razmjenu poruka.

Dodavanje financijskih sredstava u digitalni novčanik bit će moguće putem Mastercard i Visa kartica te lokalnih banaka. Kako bi mogao pružiti licencirane usluge plaćanja na prvim tržištima, Viber se udružio s Rapydom, globalnom fintech-as-a-service tvrtkom. Rapyd će implementirati svoje licencirane usluge obrade plaćanja u Viber aplikaciju, čime će osnažiti mogućnosti plaćanja unutar aplikacije. Nakon dostupnosti u više zemalja, korisnici Vibera moći će pristupiti velikom broju dodatnih financijskih usluga, uključujući:

  • Plaćanja s Vibera-na-Viber novčanikom za domaće i prekogranične transakcije u eurima, s planovima za skoro uvođenje drugih valuta

  • Bankovni prijenosi za jednostavno plaćanje rutinskih troškova poput računa za struju

  • Ekskluzivni popusti i nagrade lokalnih partnera

Kako bi mogli koristiti plaćanja putem Vibera, korisnici će morati postaviti osobni identifikacijski kod ili biometrijsko prepoznavanje za omogućavanje sigurnih transakcija. Potvrde plaćanja šalju se automatski uz obostranu enkripciju. Za potpuni mir, Viberov tim za podršku odgovarati će na pitanja na lokalnim jezicima.

Dodavanje besprijekornog rješenja za plaćanje s novčanikom u aplikaciji te druge inovativne značajke koje će biti predstavljene, prirodna su evolucija Rakuten Viber koji se pozicionira kao samostalna super-aplikacija. Od 2019., korisnici Vibera izvršili su milijune peer-to-peer transakcija na preko deset tržišta kroz razne integracije trećih strana s chatbotom i chat ekstenzijama

„Rakuten Viber već je jedan od najboljih svjetskih messengera, a zahvaljujući fintech mogućnostima Viber će proširiti svoje funkcionalnosti i postati apsolutno neophodna aplikacija za stotine milijuna korisnika. Prilagođene značajke plaćanja omogućit će korisnicima da se lagano povežu i izvršavaju transakcije u domaćem i prekograničnom prometu bez napuštanja svoje platforme za razmjenu poruka," izjavio je Ofir Eyal, izvršni direktor Rakuten Vibera. „Viberova vrhunska sigurnost i zaštita privatnosti u kombinaciji s visokim standardima partnera za platne usluge, poput Rapyda, stvaraju jednostavnu i sigurnu alternativu za obavljanje osobnih i poslovnih transakcija."

„Oduševljeni smo što je Rapyd postao licencirano rješenje za prekogranična plaćanja koje pokreće Rakuten Viber, čime postaje jedna od prvih platformi za razmjenu poruka koja globalnoj bazi korisnika nudi sigurna plaćanja unutar aplikacije," izjavio je izvršni direktor Rapyda Arik Shtilman. „U Rapydu razvijamo tehnologiju plaćanja koja uklanja pozadinsku problematiku prekogranične trgovine i plaćanja. U ovom partnerstvu zajednička snaga Viberove posvećenosti sigurnosti i Rapydovih besprijekornih mogućnosti plaćanja znači da se milijuni korisnika mogu osjećati sigurnima prilikom obavljanja financijskih transakcija putem jedne aplikacije za razmjenu poruka."

Kako se plaćanje bude pokretalo u drugim zemljama tako će Rakuten Viber dodavati više valuta i značajki, uključujući kupone i druge novčane nagrade od strane prodavača i trgovaca koji koriste sustav.

28.07.2022. 08:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh