« Hi-tech
objavljeno prije 1 mjesec i 12 dana
NOVOSTI

Viber predstavlja nove alate za borbu protiv spama

U sklopu svoje politike zaštite privatnosti, Viber korisnicima odsad omogućuje automatsko filtriranje poruka, kao i odlučivanje tko ih može dodati u grupni chat ili community

Riješite se spama
Riješite se spama (Rakuten)
Više o

spam

,

Viber

,

Rakuten

Rakuten Viber, jedan od vodećih svjetskih appova za laku i besplatnu komunikaciju, najavio je predstavljanje nekoliko novih anti-spam alata, kako bi postavio dodatnu razinu zaštite privatnosti svojih korisnika. Jedna od novih opcija je i pretraga korisnika prema imenu, a bit će zaštićena posebnim mjerama, u skladu s Viberovim strogim pravilima o privatnosti svojih korisnika.

Kako se svijet i životne navike mijenjaju, a messaging aplikacije igraju sve važniju ulogu u komunikaciji, ljudi neprekidno traže nove načine kako proširiti svoj krug prijatelja i mrežu kontakata. No, istovremeno smo bombardirani s nikad većom količinom informacija i uspješno izbjegavanje spama je od ključne važnosti. Pronaći nove kontakte online nije problem, izazov je kako to učiniti na siguran način koji vodi računa o privatnosti. Viberovi novi alati odgovor su na taj izazov.

Viber će svojim korisnicima dati kontrolu nad odlučivanjem tko će ih moći dodati u communityje i grupne chatove, npr. hoće li to moći bilo tko ili samo njihovih osobni kontakti. Kako bi namjestili ove postavke, korisnici trebaju jednostavno kliknuti na Više > Postavke > Privatnost > Grupe > Dozvoli dodavanje u grupe.

Usto, novi pozivi za pridruživanje communityju ili grupnom chatu od nepoznatih pošiljatelja automatski će biti spremljeni u novi Message Requests inbox, kako bi glavna chat lista korisnika ostala uredna i nezakrčena novim neželjenim porukama.

Nova opcija pretrage na Viberu otvorit će nove mogućnosti za proširivanje mreže kontakata, uz zadržavanje najviše razine privatnosti. Nakon što netko u Viberovu pretragu upiše ime druge osobe, ono će se pojaviti u rezultatima, zajedno s fotografijom koju je taj korisnik postavio. U duhu Viberove snažne politike privatnosti, bilo kakav chat koji korisnik želi započeti s osobom koju je pronašao bit će podložan dodatnim mjerama privatnosti, kao npr.:

  • Broj mobitela svakog korisnika ostaje skriven sve dok ga osoba sama ne odluči podijeliti.

  • Online status korisnika je skriven.

  • Glasovni i video pozivi su onemogućeni.

Korisnici koji ne žele dozvoliti da ih se može pronaći putem pretrage mogu jednostavno izmijeniti postavku tako da kliknu na Više > Postavke > Privatnost > Dozvoli pronalaženje prema imenu.

Pretraga prema imenu, kao i novi Message Requests inbox, prvo će biti testirani u odabranim zemljama, a tek zatim uključeni u novi globalni update.

"Korisnicima je važno da mogu slobodno širiti svoje društvene krugove, no s druge strane njihov prostor za osobnu komunikaciju moramo zaštititi od spama. Neumorno radimo na pronalaženju optimalnih rješenja, poput ovih koja ćemo uskoro predstaviti, kako bismo korisnicima dali još više mogućnosti širenja svojih horizonata, dok istovremeno znaju da su njihova sigurnost i privatnost zaštićeni," izjavio je Ofir Eyal, operativni direktor Vibera.

13.08.2020. 09:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh