« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
HNS:

Vesna Pusić u utrci za predsjednicu države

Njezin čist i pošten stav je najčvršća točka na koju će se moći osloniti svi koji ovu zemlju moraju izvući iz blata, rekao je Radimir Čačić

(Vjekoslav Skledar/CROPIX)
Više o

HNS

,

Vesna Pusić

,

Radimir Čačić

,

predsjednički izbori

Potpredsjednica Hrvatske narodne stranke i predsjednica Nacionalnog odbora za praćenje pregovora s EU Vesna Pusić, danas je prihvatila stranačku kandidaturu za dužnost predsjednice države na predstojećim predsjedničkim izborima. Kao predsjedničkog kandidata HNS-a na izborima podržao ju je predsjednik stranke Radimir Čačić.

Na predstavljanju ispred Doma hrvatskih likovnih umjetnika na Trgu žrtava fašizma gdje je bilo nazočno najuže stranačko vodstvo, Pusić je naglasila da u najvažnije predsjedničke zadaće ubraja zalaganje za odgovarajuću egzistenciju građana i ljudska prava svakog čovjeka. Zauzet će se i da Hrvatska dobije pravo mjesto u regiji i da bude dobar susjed kojeg se treba slijediti te za uspostavu Hrvatske kao države čiji uticaj u Europskoj uniji prelazi našu veličinu.

"Vesna Pusić je najbolje što Hrvatska može ponuditi za tu časnu i odgovornu dužnost. Njen međunarodni ugled u struci i u politici je bez konkurencije, a više od svega, njezin ravan stav, čist i pošten, je garancija da će biti najčvršća točka na koju će se moći osloniti svi koji ovu zemlju moraju izvući iz blata", kazao je Čačić dodajući kako vrijeme gospodarske krize i drugih kriza traži ozbiljne i sposobne ljude.

Naveo je da je u unutarstranačkoj anketi ostvario za jednu desetinu bolji rejting nego Vesna Pusić, a da prema anketi među građanima, koji su HNS-u dali podršku od 17 posto, oboje mogu preuzeti tu ozbiljnu odgovornost. Upitan zašto nije prihvatio predsjedničku kandidaturu, Čačić je odgovorio da ni on niti Vesna Pusić nisu u politici zbog sebe nego da bi mogli ponuditi najbolja rješenja te da su im šanse podjednake s tim da je s formalnom prednošću on imao šansu da odlučuje o kandidaturi.

Na pitanje zašto oporba nije išla sa zajedničkim kandidatom, sukladno nedavnom dogovoru, Čačić je odgovorio da je to upućeno na krivu adresu navodeći kako je javno pozvao SDP da daju zajedničkog kandidata, što je prihvatio i IDS, no SDP je o tome odbio razgovarati smatrajući da su dužni dati svoga predsjedničkog kandidata.

Vesna Pusić je na pitanje hoće li dobiti podršku aktualnog hrvatskog predsjednika Stipe Mesića odgovorila kako je Mesić znao za njezinu kandidaturu i da međusobno slaganje u politici sigurno postoji, ali da će, dok je na čelu države, vjerojatno zadržati distancirano stajalište o tome.

Izvor: Hina

24.07.2009. 14:58:52
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh