« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
KBC SPLIT

Bolnici javljeno da ima poginulih

Službenih potvrda o uzrocima nesreće i stradalima iz nadležnih službi još nema, a neslužbeno se saznaje da je 6 osoba poginulo

(Mario Todorić/CROPIX)
Više o

Split

,

KBC Split

,

nagibni vlak

,

Rudine

,

Kaštela nesreća vlak

U splitski Klinički bolnički centar nešto prije 14 sati stigao je autobus pun lakše ozlijeđenih i šokiranih putnika iz nagibnog vlaka izletio iz tračnica kod Rudina kraj Kaštela. Iz bolnice su potvrdili kako su sve liječničke službe u pripravnost zbog dojave da u nesreći ima poginulih i teško stradalih.

Neslužbene informacije govore o 6 poginulih i oko 20 ozlijeđenih od devedesetak putnika koliko se nalazilo u vlaku.

"Zaprimili smo 50-ak putnika koji su dovezeni autobusom, a riječ je o lakše ozlijeđenima", izjavio je pomoćnik ravnatelja bolnice Juroslav Bagatin. Bolnica je mobilizirala sve liječničke ekipe i sve je spremno za prihvat unesrećenih, kazao je Bagatin, dodavši kako im je javljeno da u nesreći vlaka ima poginulih i teško stradalih.

Za sada to službeno nitko iz HŽ-a, policije i Ministarstva mora, prometa i infrastrukture nije potvrdio.

Na mjestu nesreće u Rudinama kraj Kaštela više je timova Hitne medicinske pomoći, te Gorske službe spašavanja, budući je vlak izletio na teško pristupačnom terenu. Pruga Knin-Split zatvorena je za sav promet, a policijski očevid je u tijeku.

Izvor: Hina

24.07.2009. 14:25:49
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh