« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
ŠPIJUNSKE IGRE

Venezuela tvrdi da je uhvatila kolumbijske agente

Kolumbijski ministar se brani nevjerojatnim izjavama da preko Venezuele u Latinsku Ameriku stiže droga

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Hugo Chavez

,

Venezuela

,

Kolumbija

,

špijunaža

,

Gabriel Silva

Caracas je u ponedjeljak upozorio na nazočnost čelnika kolumbijske tajne službe (DAS) na njegovu teritoriju kojom Kolumbija želi destabilizirati venezuelsku vladu.

Kolumbijski agenti "zatečeni su u špijuniranju", tvrdi venezuelsko ministarstvo vanjskih poslova u prosvjednom pismu pročitanom na službenoj televiziji VTV-u, u kojemu ih optužuje i za "pokušaj korupcije".

Vlada predsjednika Chaveza koja je veze s Kolumbijom prekinula koncem srpnja, kada je izbila najnovija u nizu afera koje su obilježile burne odnose između tih dviju susjednih zemalja, tvrdi da je cilj tih operacija priprema "velike urote radi destabilizacije Venezuele".

Venezuelske vlasti ističu da posjeduju dokaze za svoje tvrdnje, ali nisu iznijele potankosti o dokumentima koji su posrijedi. Venezuela je još u subotu poslala prosvjedno pismo Bogoti, kao odgovor na izjave kolumbijskog ministra obrane Gabriela Silve da krijumčari droge neometano djeluju u zračnom prostoru Venezuele.

Kolumbija je najveći svjetski proizvođač kokaina i Silva tvrdi da dio te droge dolazi u Srednju Ameriku preko Venezuele. Zbog tih optužaba predsjednik Hugo Chavez je u nedjelju nazvao Silvu "mentalno zaostalim".

"On provodi upute imperija. U Kolumbiji ne odlučuje kolumbijska vlada, već jenkijevski (američki) imperij", dodao je. (hina/metro-portal)

27.10.2009. 00:20:01
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh