« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
EVAKUACIJA

Veliki požar buknuo kod mjesta Pađene kod Knina

Eksplozije se čuju iz stare vojarne, evakuirano je stanovništvo u krugu od 5 kilometara

Fotografija vijesti
Više o

eksplozija

,

Pađene

Državna uprava zaštitu i spavašavanje objavila kako je buknuo veliki požar u 17.15 sati kod mjesta Pađane kod Knina, a vatra se vrlo brzo proširila na nekadašnju vojarnu "Stara Straža" javlja Index.hr

Odande se čuju eksplozije, a evakuira se stanovništvo u krugu od 5 kilometara od vojarne.

"Sve zemaljske i zračne  snage su povučene sa požarišta. Prema prvim informacijama nitko nije ozljeđen", stoji u objavi Državne uprave za zaštitu i spašavanje u kojoj se dodaje da prema nalogu županijskog vatrogasnog zapovjednika, započela je evakuacija stanovništva u krugu 5 kilometara oko vojarne.

"Zbog požara je također zatvorena državna cesta D1 te je prekinut i željeznički promet", obavijestili su nas iz DUSZ-a. Navodno je riječ o zaostalim minsko-eksplozivnim sredstvima. Prema informacijama s terena koje smo dobili malo prije 19 sati od detonacija popucala s prozorska stakla u kućama koje se nalaze najbliže vojarni.

Prije nego što su počele detonacija na požarištu su bili angažirani pripadnici JVP Knin i DVD-i Ervenik, Kistanje i Promina, a vatru su gasila 4 Canadaira i 1 Air Tractor. Navodno je dio vatrogasaca ušao u krug vojarne no vrlo brzo su se morali povući kada je vatra uhvatila dio starog skladišta u kojem se nalazila puščana municija a i topovske granate.

Prema neslužbenim informacijama do sada je odjeknulo između pet do deset snažnih eksplozija. Osim zaostalih minsko-eskplozivnih sredstava navodno veliku opasnost predstavljaju i zaostale avionske bombe, no za sada nema službene potvrde takve informacije.

Vojarna je napuštena već nekoliko godina, a MORH ju je proglasio "neperspektivnom". Do sada je već bila predmetom više provala i krađa. 

13.09.2011. 19:35:06
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh