« Život
objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci
823 NAJAVLJENA VJENČANJA

Veliki interes za gay vjenčanja u New Yorku

Država New York je 24. lipnja postala šesta i daleko najveća američka država koja je ozakonila istospolni brak

Fotografija vijesti
Više o

gay brak

,

gay vjenčanje

Dan nakon stupanja na snagu zakona kojim država New York dopušta sklapanje brakova osobama istospolne orijentacije, pred matičnim su se uredima počele stvarati velike gužve zbog svih zainteresiranih za ozakonjenje svojih veza, piše Hina. Više od 800 parova u gradu New Yorku najavilo je da će se vjenčati odmah danas, a ta bi brojka do kraja dana mogla biti i veća.

I prije otvaranja matičnih ureda u nedjelju ujutro stotine kandidata strpljivo su čekali da ozakone svoje veze. Neki su stigli i par sati prije otvaranja ureda u 8.30 sati po mjesnom vremenu.

"Deset, devet, osam, sedam, šest, pet, četiri, tri, dva, jedan, YES", uzvikivali su mladenci i mladenke dok su se otvarala vrata ureda.

"Ovo je velika stvar. Više nismo građani drugog reda u državi New Yorku. No još ostaje puno posla u ostatku zemlje", rekla je poduzetnica Yolanda Potasinski (55) koja će se vjenčati za odvjetnicu Nancy Mertzel (48).

Nedaleko od njih prosvjedovala je skupina od desetak protivnika homoseksualnih brakova koji su stajali iza metalne ograde, okruženi velikim brojem policajaca.

Država New York je 24. lipnja postala šesta, i daleko najveća, američka država koja je ozakonila istospolni brak. Samo u New Yorku, gradu s najvećim brojem stanovnika u SAD-u, gradske vlasti će vjenčati 823 para, velikom većinom homoseksualaca. Prethodni rekord ostvaren je na Valentinovo 14. veljače 2003. kada je bilo 621 vjenčanje.

24.07.2011. 21:24:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh