« Kultura
objavljeno prije 7 godina i 5 mjeseci
RENDEZ-VOUS

Veliki francuski piknik u Maksimiru uz francuske zalogaje i šansone

Rendez-vous, festival Francuske u Hrvatskoj održava se od svibnja do rujna 2015. diljem Hrvatske, a ove subote dođite na piknik

Dođite na piknik u subotu
Dođite na piknik u subotu (Rendez-vous festival)
Više o

Rendez-vous festival

,

Maksimir

Košarice pune finih francuskih zalogaja, odmor na dekicama, dobra glazba, lijepo vrijeme, a sve to u društvu obitelji i prijatelja... Tako zvuči idealno provedena subota u prirodi, koju možete planirati 19. rujna u Maksimiru.

Veliki francuski piknik održat će se povodom Dana parka Maksimir od 11 do 17 sati ispred Velike pozornice. Tom će se prilikom posjetiteljima ponuditi košarice s francuskim obrokom, a u planu je i zabavni program. Veliki francuski piknik nesumnjivo će biti jedan od istaknutijih događaja manifestacije Rendez-vous, festival Francuske u Hrvatskoj, u sklopu koje je organiziran.

Brojni će građani Zagreba i njegovi posjetitelji, osim u druženju, moći uživati u proizvodima koji će dočarati tipičan francuski piknik. U košarici će se tako naći tučeni maslac s cvijetom soli u teglici, baguette s rogačem i karameliziranom ljutikom, pašteta od pileće jetre sa zelenim paprom, quiche lorraine, salata niçoise, sir brie i tart sa šumskim voćem.

Košarice se po posebnoj cijeni od 30 kuna mogu kupiti na prodajnim mjestima sustava Eventim i njihovoj internetskoj stranici, kao i na sam dan piknika ispred Velike pozornice. Sve će sastojke košarice pažljivo odabrati i pripremiti poznati zagrebački bistro RougeMarin.

Da bi doživljaj bio potpun, okuse francuske kuhinje prigodno će pratiti ritmovi francuske glazbe, koju na piknik donose DJ Rea te francuski harmonikaš i kantautor s hrvatskom adresom, Frédéric Lanz. DJ Rea zabavljat će posjetitelje piknika francuskim pjesmama, a Frédéric Lanz svojim će se autorskim skladbama i poznatim francuskim obradama također pobrinuti za opuštenu i ležernu atmosferu.

A da sve bude nalik pravom pikniku usred kakvog francuskog parka, posjetitelji su pozvani da na taj dan odjenu nešto plavo, bijelo i/ili crveno te na taj način proslave boje francuske, ali i hrvatske zastave.

Rendez-vous, festival Francuske u Hrvatskoj održava se od svibnja do rujna 2015. diljem Hrvatske. Tijekom višemjesečnoga programa multidisciplinarnoga karaktera koji obuhvaća više od 180 događanja u 22 grada, hrvatskoj će se publici predstaviti francuska kultura u njezinoj punoj raznolikosti i bogatstvu, istodobno je upoznajući s inovativnim dostignućima Francuske.

Festivalski program objedinjuje različita područja - glazbu, vizualnu umjetnost, kazalište, cirkus, ples, dizajn, arhitekturu, književnost, film, ali i gospodarstvo, modu, raspravu o društvenim i globalnim pitanja, sport, gastronomiju, turizam, znanost i obrazovanje.

14.09.2015. 12:08:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh