« Kultura
objavljeno prije 8 godina i 7 mjeseci
GANZ NOVI

Ljekovite filozofske terme u Galeriji SC otvaraju 5. Ganz novi festival

Instalacija koja je proputovala i oduševila posjetitelje diljem svijeta, zamišljena je kao prostor opuštanja, mjesto za čitanje i kao mjesto susreta sa stoičkom filozofijom

Uvalite se u čudesne terme
Uvalite se u čudesne terme (Kultura promjene)
Više o

Ganz novi festival

,

program

Za tri dana počinje 5. Ganz novi festival, koji će ove subote, 19. rujna u 19 sati otvoriti kolektiv France Distraction (Belinda Annaloro, Antoine Defoort, Julien Fournet, Halory Goerger,  Sébastien Vial) s programom Les thermes (Terme) u Galeriji SC. Od 19-23. rujna, posjetitelji će moći uroniti u bazen s 25000 mekanih, crnih loptica, ali i sudjelovati u raznim razgovorima i predavanjima o filozofiji. 

Ova instalacija, koja je proputovala i oduševila posjetitelje diljem svijeta, zamišljena je kao prostor opuštanja, mjesto za čitanje i kao mjesto susreta sa stoičkom filozofijom. Projekt je dio festivala francuske u Hrvatskoj, Rendes-vouz festivala

Terme će nahraniti vaš um i tijelo, a španjolski umjetnik David Espinosa predstavit će nam svoju produkciju u kojoj nije razmišljao o trošku i gdje je ostvario sve ideje koje su mu pale na pamet. Predstava My great work na rasporedu je u u subotu u 19 i 21.30 sati u Polukružnoj dvorani &TD-a.

Hrvatska umjetnica s francuskom adresom, Ivana Müller prvog dana festivala poziva na predstavu Positions, koja postavlja pitanja o mehanizmima razmjene i vlasništva, a dio je aktualnog Rendez-vousa, festivala Francuske u Hrvatskoj.

Subotnja večer završava koncertom hrvatsko- novozelandskog benda The projection bend, koji će glazbu izvoditi uz projekciju umjetnikaIvana MršićaHidden Landscapes.

Ako vas pak zanima razgovor O umjetnosti danas, dođite 18. rujna u dvoranu SEK Teatra &TD u 17 sati, gdje će u sklopu radioniceRazvoj umjetničkih projekata predavanje održati akademik Milivoj Solar koji je odgojio generacije i generacije komparatista.

Ulaz na cijeli festival je besplatan, a više informacija o programu potražite na ganznovi.sczg.hr.


16.09.2015. 16:40:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh