« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
POVRATAK U NORMALU

Velika Gorica: Voda ispumpana iz obiteljskih kuća

Veliki dio naselja na velikogoričkom području dobio je struju, a voda iz gradskog vodovoda zdravstveno je ispravna

Velika Gorica: Voda ispumpana iz obiteljskih kuća
Velika Gorica: Voda ispumpana iz obiteljskih kuća (Bernard Čović/Cropix)
Više o

poplave

,

tekst pristupnog ugovora

Velikogorički i zagrebački vatrogasci tijekom jučerašnjeg dana u potpunosti su završili ispumpavanje vode iz obiteljskih kuća u velikogoričkim naseljima Črnkovcu, Ribnici, Jagodnom, Lazini i Šćitarjevu (dio koji više nije poplavljen), izvijestila je jutros Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS).

Veliki dio naselja, gotovo 90 posto, dobio je struju. Od 20 trafostanica uključeno je njih 13.

Voda iz gradskog vodovoda zdravstveno je ispravna, jer se svakodnevno uzimaju uzorci i šalju na ispitivanje. Voda iz bunara nije preporučena za piće, navodi DUZS.

Velikogorička Vodoopskrba postavila je dvije pipe na hidrante u Čičkoj Poljani, na mjestima gdje je bilo moguće, kako bi se ljudi koji nemaju priključak na gradski vodovod, mogli opskrbljivati vodom. U nekim naseljima već je počelo i isušivanje i čišćenje.

Na zahtjeve mjesnih odbora postavljeni su veliki kontejneri u Leknenom, Črnkovcu i Sopi. Za odvoženje otpada zadužena je Velikogorička Čistoća.

Predsjednici mjesnih odbora zaduženi su za brigu o mještanima i naselju. Mještani se za sve potrebe mogu obratiti predsjednicima mjesnih odbora koji su zaduženi za daljnju komunikaciju sa zaduženim institucijama ili poduzećima.

Centar humanitarne pomoći dežuran je tijekom cijelog dana, a brojne donacije pristižu iz velikih tvrtki ali i privatnih osoba i obitelji. Građanima iz ugroženih naselja do sada je već podijeljen veliki broj kreveta, madraca, isušivača, higijenskih potrepština, vode, hrane, ističe se u priopćenju iz kabineta ravnatelja DUZS-a.

U kasnim večernjim satima sinoć je zatrpan nasip u Strmcu Bukevskom, koji je puknuo u dužini 80 metara te je kroz njega na poplavljena velikogorička područja došla najveća količina vode. Nakon zatrpavanja u tijeku je postupak sanacije. (hina/metro-portal)

23.09.2010. 10:52:23
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh