« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
POMOĆ

Chevrolet Epice za hrvatske branitelje

Posebno prilagođeni automobili omogućit će pokretljivost i teškim HRVI

Chevrolet Epice za hrvatske branitelje
Više o

hrvatski branitelji

,

zračna puška

,

Plavi ciklus

Auto Centar Šatrak, Chevroletov ovlašteni partner, isporučit će 147 automobila Chevrolet Epica Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. Automobili su namijenjeni 100%-tnim hrvatskim ratnim vojnim invalidima I. skupine, koji to pravo ostvaruju temeljem članka 60. Zakona o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji.

Jučer su u Zagrebu uručeni ključevi prvih 89 Chevrolet Epica hrvatskim braniteljima, od čega su na njih 32 izvršene prilagodbe za osobe s invaliditetom, prema vrsti invaliditeta i zahtjevima hrvatskih ratnih vojnih invalida.

Epica provodi Cheroletovu praksu više vrijednosti za novac gotovo do ekstrema. Ova 4,81 metara duga limuzina nudi prostranost i komfor gornje srednje klase pružajući vrhunsku razinu udobnosti i sigurnosti. Isporučeni automobili dolaze s 2.0-litarskim benzinskim motorom, šesterostupanjskim automatskim prijenosom i trogodišnjim tvorničkim jamstvom. Opremljeni su bogatim paketom opreme koji uključuje: automatski klima uređaj, CD-radio MP3 s 8 zvučnika, upravljač s komandama audio sustava, Bluetooth, putno računalo, električne podizače prednjih i stražnjih stakala, električno pokretana i grijana vanjska ogledala, ABS i ESP sustav, 6 zračnih jastuka, senzor za kišu, tempomat, stražnje parkirne senzore, svjetla za maglu sprijeda, središnje zaključavanje daljinskim upravljačem, aluminijske naplatke 17", kožna sjedala, električno pokretano vozačevo sjedalo podesivo u 8 smjerova, grijana prednja sjedala i metalik boju.

Andrew Higgins, izvršni direktor Chevroleta za Centralnu i Istočnu Europu, braniteljima je u ime Chevroleta u Hrvatskoj i ovlaštenih partnera zaželio puno prijeđenih kilometara s nadom da će im njihov novi automobil olakšati svakodnevne aktivnosti. Chevrolet Epica ističe se dizajnom, kvalitetom, komforom i prostranošću.  

Vozila za branitelje s invaliditetom donjih ekstremiteta opremljena su uređajem za ručno upravljanje papučicom kočnice i gasa pomoću poluge. Gurajući polugu prema naprijed direktno se djeluje na papučicu kočnice, a povlačeći polugu prema natrag djeluje se na papučicu gasa. Snaga guranja/povlačenja određuje intenzitet kočenja/ubrzanja. Uređaj je stalno u funkciji i nije potrebno njegovo naknadno uključivanje te omogućava nesmetanu uporabu vozila zdravoj osobi.

Vozila za branitelje s invaliditetom desne noge opremljena su uređajem koji omogućava upravljanje papučicom gasa lijevom umjesto desnom nogom. Uređaj nije stalno u funkciji te ga je za potrebe korištenja osobe s invaliditetom nužno spustiti prema dolje tj. otkvačiti. Uređaj omogućava nesmetanu uporabu vozila zdravoj osobi, ali je potrebno dodatnu papučicu podignuti tj. zakvačiti.

Spomenute preinake provela je tvrtka Spid kao jedini registrirani proizvođač opreme za osobe s invaliditetom u Republici Hrvatskoj.

23.09.2010. 10:29:46
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh