« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
BEZ POBJEDNIKA

Velika Britanija: Niti jedna stranka ne može sama sastaviti vladu

Čelnik konzervativaca David Cameron rekao je da su laburisti izgubili mandat za vođenje zemlje

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Gordon Brown

,

David Cameron

,

laburisti

,

morski lav

Prema neslužbenim podacima od ukupno 650 izbornih okruga njih 530 je do petka ujutro objavilo rezultate glasovanja za parlamentarne izbore u Velikoj Britaniji - konzervativci su osvojili 263 okruga, laburisti 200, liberalni demokrati 40 a ostale strane 27, prenosi Reuters.

Za većinu u parlamentu potrebno je osvojiti 326 mjesta, a izlazne ankete predviđale su da će konzervativci osvojiti 305, laburisti 255 te liberalni demokrati 61 mjesto.

Čelnik konzervativaca David Cameron rekao je da su laburisti izgubili mandat za vođenje zemlje, a premijer Gordon Brown je kazao da će njegova stranka ipak pokušati sastaviti koaliciju s liberalnim demokratima ako službeni rezultati pokažu da je to moguće.

Dužnosnici izbornog povjerenstva kažu da ima pritužbi da na nekim mjestima glasači nisu mogli ostvariti svoje pravo glasovanja pa će se to dodatno istražiti. "Stara viktorijanska struktura ne može uvijek poslužiti za provođenje modernih izbora", izjavila je predsjednica izbornog povjerenstva Jenny Watson.(hina/metro-portal)

07.05.2010. 07:32:35
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh