« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 2 mjeseca
MLJAC

Vegetarijanske navike koje odgovaraju svima

Nekoliko prehrambenih navika vegetarijanaca učinit će dobro svima, bez obzira na ljubav prema mesu, pa da vidimo što je to toliko dobro da bi trebalo kopirati

Isprobajte vegetarijanski pristup
Isprobajte vegetarijanski pristup (Arhiva)
Više o

zdrava prehrana

,

povrće

,

vegetarijanska prehrana

,

biljne masti

,

vegetarijanci

Vegetarijanska prehrana ne odgovara svima, no većina onih koji se protiv nje bune zapravo nikad nisu niti probali jesti na taj način. No, nekoliko prehrambenih navika vegetarijanaca učinit će dobro svima, bez obzira na ljubav prema mesu, pa da vidimo što je to toliko dobro da bi trebalo kopirati.

>> Vegetarijanci žive duže, zašto? >>

Za početak, neka povrće ima glavnu ulogu na tanjuru. Povrće se obično doživljava kao prilog, pa ako pitate nekog što je jeo, obično će vam navesti vrstu mesa koju je konzumirao. Pokušajte za promjenu staviti povrće u ulogu zvijede, poput primjerice tjestenine s cvjetačom i brokulom ili nešto slično.

>> Vegetarijanska prehrana riješila bi glad u svijetu >>

Dovoljna je i jedna porcija povrća više nego inače dnevno da vam drastično padne rizik za razne bolesti.

Biljne masti i ulja trebali bi zamijeniti životinjske masti jer ćete uštedjeti energiju i izgubiti centimetre u struku, pogotovo ako počnete koristiti maslinovo ulje. Pecite i pržite na sezamovom ulju ili ulju kikirija, razlika je drastična. 

>> Vegetarijanska prehrana daje dugovječnost muškarcima >>

Za unos proteina pobrinut će se mahunarke, zdrave grickalice neka zamijene čips i štapiće, a deserti neka budu od povrća - pita od bundeve, torta od mrkve i slično. 

31.03.2015. 14:49:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh