« Ekosfera
objavljeno prije 4 godine i 3 mjeseca
ZAINTERESIRANI?

Veganska novogodišnja odluka

Najutjecajnija novogodišnja odluka na koju se sve lakše i nužnije odlučiti odnosi se, naravno, na prestanak mučenja životinja

Go vegan!
Go vegan! (Prijatelji životinja)
Više o

vegani

Nova godina izvrsna je prilika da se odlučimo na pozitivan korak koji će nam promijeniti život na bolje. Ako ta odluka bude prelazak na vegansku prehranu, ne samo da će nam osigurati bolje zdravlje, više životnog veselja i vitalnosti, nego ćemo i sudjelovati u zaustavljanju klimatskih promjena, štednji prirodnih resursa i hrane te svakim danom spašavati životinje.

Sve lakše je donijeti odluku da živimo bez uporabe životinjskih proizvoda koji nam doista i ne trebaju. Danas se čak ne moramo ni odreći kobasica, šunke, šnicli, burgera, tvrdog i mekog sira pa ni mlijeka, jogurta i vrhnja, jer sve navedeno dostupno je u veganskoj varijanti.

Naša održivost na ovom planetu, kao i održivost mnogih drugih životinjskih vrsta, ovisi o našoj zainteresiranosti da promijenimo način kako se hranimo, da se približimo veganskoj prehrani kao prehrani budućnosti, i to što prije.

Zato u vrijeme razmišljanja o novogodišnjim odlukama, iz udruge Prijatelji životinja stiže prijedlog da svi razmislimo o veganstvu i biljnoj prehrani, da krenemo odmah ili barem se upoznamo sa svim prednostima veganske prehrane i napravimo male korake u pravom smjeru.

To može biti i odluka da se pročita dobra knjiga o pravima životinja i veganskoj prehrani, pogleda dojmljiv film o našem odnosu prema životinjama na farmama i utjecaju stočarstva na okoliš, nabavi dobra kuharica s veganskim jelima, a isto tako i skuha novogodišnja sarma kao jedna od mnogih veganskih varijanti u kojoj će uživati svi neovisno o načinu prehrane, savjetuju Prijatelji životinja.

Razlozi za vegansku novogodišnju odluku i recept za izvrsnu sarmu bez mesa nalaze se na www.prijatelji- zivotinja.hr.

30.12.2019. 12:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh