« Biznis
objavljeno prije 3 godine i 11 mjeseci
STVARNO?

Većina građana socijalnu distancu iskoristila je za učenje

Većina ispitanika, njih tri od četiri (76%) vrijeme socijalnog distanciranja iskoristilo je za učenje novih ili usavršavanje postojećih vještina

Učenje je bilo u modi
Učenje je bilo u modi (Arhiva)
Više o

učenje

,

socijalne vještine

Nova normala je tu, ne radimo više od doma. Iz medija su protekla 3 mjeseca iskakali naslovi kako iskoristiti vrijeme doma, što naučiti, koje su opcije online učenja. Sukladno tome EduCentar je izdvojio tečajeve koje možete upisati i pratiti online. Međutim, koliko su stvarno građani vrijeme socijalnog distanciranja iskoristili za učenje, ispitali smo u anketi na gotovo 150 ispitanika.

Većina ispitanika, njih tri od četiri (76%) vrijeme socijalnog distanciranja iskoristilo je za učenje novih ili usavršavanje postojećih vještina. Od ispitanika koji su vrijeme iskoristili za učenje, njih 59% posvetilo se učenju nekih novih vještina i znanja, najčešće učenje stranog jezika ili informatičkih vještina. Međutim, neki su to vrijeme odlučili iskoristiti za učenje šivanja, sviranja ili vrtlarstva.

Petina ispitanika (21%) usavršavala se u vještinama koje već posjeduju kao što su ples, trčanje i sviranje, dok se preostala petina (21%) odlučila na prekvalifikaciju u njegovatelja, odgajatelja ili picajola.

Svaki četvrti ispitanik (24%) vrijeme socijalne distance nije iskoristila za učenje jer, kako kažu, nisu imali vremena ni za što. Najčešći uzrok toga je to što su građani radili od doma uz djecu, pa su uz posao imali i dodatni posao čuvanja i zabavljanja djece, te pomaganje djeci u online nastavi.

04.06.2020. 16:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh