« Kultura
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
Odlična posjećenost

Večeras završavaju Dubrovačke ljetne igre

I ove godine više od 2000 umjetnika iz svih zemalja svijeta sudjelovalo u programu

Fotografija vijesti
Više o

kazalište

,

glazba

,

Dubrovačke ljetne igre

U sklopu dramskog programa Dubrovačkih ljetnih igara prikazane su tri premijerne predstave, i to "Orgija tolerancije" redatelja Jana Fabrea, zatim "Na taraci" Iva Vojnovića, u režiji Joška Juvančića, te "Hamlet" kojega je na Lovrijencu postavio Ivica Kunčević.

Među ostalim, na Igrama je gostovalo kazalište "Theare des Bouffes du Nord" iz Pariza, s adaptacijom Shakespearovih soneta "Love is my sin" Petera Brooka.

Teatar ITD je nastupio s baletom "Vodoinstalater" Gordana Tudora, u koreografiji Natalije Manojlović, a Festivalski operni ansambl pod ravnanjem Philipa Picketta je izveo reprizu opere "Acis i Galatea".

U sklopu glazbenog programa održana su 23 koncerta, uz nastup orkestara, komornih sastava te solista, među kojima su bili Zagrebačka filharmonija, sopranistica Inva Mula, bariton Kiril Manolov, tenor Krešimir Špicer, mladi violončelist Luka Šulić, gitarist Petrit Ceku, veterani, kao što su Pavica Gvozdić i Vladimir Krpan, te najveći violinisti današnjice, poput Vadima Repina, i Stefana Milenkovicha.

U folklornom dijelu tradicionalno su nastupili ansambli Linđo iz Dubrovnika i Lado iz Zagreba, dok je popratni program obuhvatio niz izložaba, među kojima i izložbu fotografija Damila Kalogjere, promocija knjiga i radionica.

Programe 60. Dubrovačkih ljetnih igara vidjelo je oko 60 tisuća posjetitelja.

Izvor: Hina

25.08.2009. 15:43:07
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh