« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
pokušaj atentata

Vatrenim oružjem napadnut kandidat na lokalnim izborima na Kosovu

Kandidata Alijanse za budućnost Kosova za gradonačelnika Mitrovice napale su nepoznate osobe

(Marko Miščević/CROPIX )
Više o

Kosovo

,

Hashim Thaçi

,

Hyseni Ahmeti

Dan uoči okončanja predizborne kampanje za lokalne izbore, koji će se na Kosovu održati u nedjelju 15. studenoga, dogodio se incident u kojemu je kandidat Alijanse za budućnost Kosova za gradonačelnika Mitrovice Hyseni Ahmeti napadnut iz vatrenog oružja.

"Za sada nepoznate osobe pucale su na Ahmetijevo vozilo, no nitko nije ozlijeđen", izjavio je za Hinu glasnogovornik Kosovske policije za regiju Mitrovice Besim Hoti.

Glasnogovornik je dodao da je vozilo vrlo oštećeno te da policija vodi intenzivnu istragu o incidentu, ali da za sada nema osumnjičenih.

U Mitrovicu je odmah stigao čelnik Alijanse za budućnost Kosova Ramush Haradinaj i posjetio svog stranačkog kandidata te je osudio oružani napad.

Predsjednik Kosova Fatmir Sejdiu također je najoštrije osudio pokušaj atentata na kandidata za gradonačelnika Mitrovice. Ocijenio je da napad, jednako kao i napad na kolonu vozila u pratnji čelnika Demokratske partije Kosova i premijera Hashima Thacija dan ranije, nanosi štetu dobrom predizbornom procesu vođenom do sada.

U napadu u Dečanima, po policijskom izvješću nitko nije ozlijeđen, oštećeno je nekoliko vozila u Thacijevoj pratnji, a uhićene su tri osobe pod sumnjom da su sudjelovale u napadu.

Nedjeljni izbori bit će prvi koje samostalno organiziraju kosovske vlasti nakon osamostaljenja, ali i svojevrstan ispit postojanosti demokratskog sustava. (hina/metro-portal)

13.11.2009. 00:24:14
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh