« Glazba
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
NASTUPI

Vatreni talenti uz Zagrebačku filharmoniju

Mlade nade hrvatske ozbiljne glazbe nastupili u Lisinskom uz Zagrebačku filharmoniju

Matija Meić, bariton
Matija Meić, bariton (ZF)
Više o

Zagrebačka filharmonija

,

glazbeni talenti

,

Marie Spaemann

,

Tibor Szirovicza

,

Bianca Ban

,

Aljoša Jurinić

,

Nikolina Pinko

,

Matija Meić

,

Ana Batinica

,

Sara Beriša

Zagrebačka filharmonija u suradnji s Muzičkom akademijom u Zagrebu nastavlja misiju prepoznavanja, praćenja i poticanja naših mladih glazbenih talenata. Ove sezone u čak dvije prigode - 18. i 21. siječnja - na koncertima za "vatrenu mladost uz Zagrebačku filharmoniju".

Još jednom se pokazala sva vrijednost i potrebitost ovakvih projekata koji mladim talentiranim ljudima pružaju mogućnost predstavljanja pred velikim auditorijem. No nastupi uz Zagrebačku filharmoniju i više su od toga: puna afirmacija kvalitete i vrijedan podatak u karijeri svakog mladog glazbenika.

Prilika je to koja se pruža samo najboljima, a da imamo doista nadarene mlade ljude, i u ovoj prigodi spremno je potvrdilo čak 8 sjajnih glazbenih lavova i lavica!

Zagrebačkoj publici predstavili su se violončelistica Marie Spaemann u Koncertu Roberta Schumanna, pijanist Aljoša Jurinić u 2. koncertu Franza Liszta, potom sopranistica Nikolina Pinko u Beethovenovoj ariji Ah! Perfido, op. 65, bas Matija Meić u Mozartovoj ariji Rivolgete a lui lo sguardo iz Così fan tutte, KV 584 te flautistica Ana Batinica i saksofonistica Sara Beriša u koncertima Iberta i Tomasija.

Uz vrsne soliste, posebnost ovogodišnjih susreta zagrebačkih studenata glazbe i Zagrebačkih filharmoničara bile su i dvije suvremene skladbe kojima su se predstavili i mladi kompozitori: Tibor Szirovicza skladbom Shaula te Bianca Ban u Dva stavka za simfonijski orkestar.

Zagrebačka filharmonija posebno je ponosna što je u 140. godinu djelovanja ušla upravo ovim koncertima kojima promovira naše mlade glazbenike, a koncerti su održani pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske prof. dr.sc. Ive Josipovića. Tako je Zagrebačka filharmonija na najbolji način započela svoju jubilarnu godinu, u kojoj u skladu sa sloganom sezone najavljuje još bezbroj glazbenih doživljaja.

A najnoviji glazbeni doživljaji očekuju nas već nadolazećeg petka 28.1. kada će uz  kraljevske zvuke Bachove glazbe uz Filharmoničare nastupiti svjetski poznati violinist i dirigent Ernst Kovacic!

22.01.2011. 08:34:10
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh