« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 3 mjeseca
NEDOVOLJNA POKORA

Vatikan želi cjelovitu javnu ispriku od Williamsona

Katolička Crkva smatra kako je Williamson svojim izjavama naštetio njoj i papi.

Papa i vatikanski dužnosnici nisu zadovoljni.
Papa i vatikanski dužnosnici nisu zadovoljni. (Getty Images)
Više o

papa Benedikt XVI.

,

Vatikan

,

Richard Williamson

,

javna isprika

Ponuđena isprika za nijekanje holokausta nije dovoljna, ocijenio je Vatikan u petak i pozvao biskupa Richarda Williamsona da se javno i potpuno odrekne nijekanja holokausta.

Britanski biskup Richard Williamson izazvao je bijes javnosti, židova i katolika, izjavom švedskoj televiziji da plinske komore nisu postojale i da je u koncentracijskim logorima ubijeno najviše 300.000 ljudi.

Williamsonovo priopćenje od četvrtka u kojem kaže: "Svim dušama, koje sam povrijedio svojim riječima, pred Bogom molim za oprost" Vatikan drži nedovoljnim.

Biskup Williamson mora se "posve nedvosmisleno i javno ograditi od svojih stajališta" o holokaustu, izjavio je vatikanski glasnogovornik.

Zbog svojih stajališta Williamson je naštetio papi Benediktu XVI. koji je 24. siječnja ukinuo 20 godina staru odluku o njegovu izopćenju i još trojice biskupa tradicionalista, jer su bili posvećeni bez odobrenja Vatikana.

Williamson je ovaj tjedan doputovao u Veliku Britaniju jer mu je Argentina, gdje je vodio društvo krajnjih tradicionalista, naredila da napusti zemlju. (hina/metro-portal)

27.02.2009. 23:36:12
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh