« Sport
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci

Vaterpolska drama na suhom

Vaterpolisti splitskog kluba Mornar Brodospas kod Makarske iskakali iz plamtećeg autobusa

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Jure Marelja)
Više o

Mornar Brodospas

Dramatični sportski vikend imali su vaterpolisti splitskog Mornar Brodospasa. Doduše, drama se nije odvijala u bazenu u Dubrovniku, gdje su Splićani imali zakazan susret s Jugom, nego su uzbuđenja započela već oko 13 sati na magistrali blizu Makarske.

Naime, između naselja Drašnica i Igrana zapalio se autobus s igračima i stručnim stožerom Mornara. ‘Sidrun’ Mornara Jure Marelja prvi je shvatio da nešto nije u redu. - Sjedio sam na zadnjem sjedištu i vidio dim, shvatio sam da se motor zapalio. Vozač je zaustavio autobus i rekao da svi moramo što brže izaći - svjedoči Marelja, koji nam je ustupio fotografije koje je, nakon prvotnog šoka, uspio snimiti svojim mobitelom.

- Srećom, nije nas zahvatila panika, mirno smo izašli iz busa, koji je potom vatra zahvatila u samo nekoliko minuta - prisjeća se Marelja.

Vaterpolisti Mornara su u požaru, koji je potpuno uništio autobus, izgubili gotovo cjelokupnu sportsku opremu.

- Do Dubrovnika nije više imalo smisla ni pokušati doći, jer nismo imali u čemu igrati. Mnogi od nas su ostali i bez privatnih stvari, poput jakni, mobitela, iPodova... - rekao nam je Jure Marelja.

Izgorjela oprema i mobiteliIgrači Mornara ostali su bez cijele sportske opreme, a u vatri su stradali i mobiteli, jakne, iPodovi...
Utakmica Mornara s dubrovačkim Jugom odgođena je za sutra.

Motor autobusa s vaterpolistima Mornara planuo je oko 13.30 sati, a brzom intervencijom podgorskih i makarskih vatrogasaca, vatra je ugašena već nešto prije 14 sati.

Nasreću, u požaru nitko nije ozlijeđen, mada je, prema riječima trenera Joška Krekovića, u jednom trenutku bilo ‘stvarno dramatično’.

Mornarova utakmica s dubrovačkim Jugom odgođena je za utorak, 29. siječnja, kada će se Splićani na put najvjerojatnije zaputiti - kombijima.

Piše: Marko Podrug
27.01.2008. 23:11:52
    

Vezani video
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh