« Iza ogledala
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
NLO?

Varaždin obasjala neobična zelena svjetlost

Nešto prije ponoći u petak, Varaždin je nakratko obasjala zelena nepoznata svjetlost

Nepoznata zelena svjetlost obasjala je Varaždin usred noći
Nepoznata zelena svjetlost obasjala je Varaždin usred noći (eVaraždin)
Više o

NLO

,

Varaždin

,

zelena svjetlost

Varaždince je ovaj vikend, u noći s petka na subotu, iznenadio nepoznat bljesak zelene svjetlosti koji je obasjao grad i okolicu na nekoliko trenutaka.

Sudeći po komentarima očevidaca na Facebooku i na newsgrupama, nešto prije ponoći u petak, Varaždin je nakratko obasjala zelena nepoznata svjetlost, koja je postupno jačala, te ubrzo nestala.

- Iznad krova vidio se bljesak, koji se lagano pojačavao, a u isto vrijeme oslabila je svjetlost u žarulji. Sve je trajalo tek nešto duže od svjetlosti munje, no čudno je što je bilo zelene boje - rekao nam je jedan od očevidaca.

Provjerili smo u policiji, je li možda tijekom noći prijavljena detonacija ili kakav vatromet, no dobili smo negativan odgovor, i njima je to bio prvi glas.

Eventualno objašnjenje dobili smo od meteorologa Nebojše Subanovića s Meteo-info.

- Jedino što bi meteorloški moglo objasniti ovakvu pojavu je uistinu munja, moguće unutar oblaka. Ako se nije čuo zvuk, to nije neobično, jer se on ne širi ravnomjerno i moguće je vidjeti munju bez da se čuje zvuk. No, za zelenu boju bljeska ne bih mogao naći objašnjenje - rekao nam je Subanović.

Subanović kaže da ne vjeruje da je to bio i meteor, jer da bi bljesak metora prošao kroz naoblaku sa snježnim padavinama, trebao bi to biti itekako zapažen meteor, a o njima nemaju nikakve podatke.

Štogod bilo, Varaždin je ovaj vikend doživio zasad neobjašnjiv događaj na nebu.

Tko zna, možda se na nekom od polja u okolici grada možda pronađe i kakav "meteorološki balon", poput onog poznatog iz američkog Roswella.

Izvor: eVaraždin

29.11.2010. 10:40:18
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh