« Hrvatska
objavljeno prije 4 godine i 10 mjeseci
AFERA FRANAK

Valutna klauzula nije sporna, ali je promjenjiva kamata nezakonita

Prema neslužbenim saznanjima Vrhovni sud u cijelosti je potvrdio drugostupanjsku presudu u slučaju Franak kojom je kamatna stopa za kredite u francima proglašena nezakonitom

Udruga Franak nije zadovoljna
Udruga Franak nije zadovoljna (Arhiva)
Više o

švicarski franak

,

valutna klauzula

,

krediti u francima

,

promjenjiva kamata

Glasnogovornica Vrhovnog suda Sanja Katušić Jergović potvrdila je da je Građanski odjel pred kraj radnog vremena u srijedu donio pravomoćnu presudu. No, o njenom sadržaju, kako je kazala, ne može govoriti dok je niži sud ne proslijedi svim strankama u postupku.

I koordinatorica Udruge Franak Katarina Lucić, u srijedu je rekla da je Udruga dobila informaciju kako je potvrđena presuda Visokog trgovačkog suda, no da su sve informacije koje su dobili, neslužbene.

'U ovom trenutku sve informacije koje smo dobili su neslužbene. Mi smo dobili informaciju da je potvrđena presuda Visokog trgovačkog suda, ali ne možemo to potvrditi jer nismo još dobili odluku Vrhovnog suda na uvid. U kontaktu smo s odvjetničkim timom. Čim budemo imali više informacija obratiti ćemo se članstvu i javnosti. Nažalost u ovom trenutku vam ne možemo reći ništa konkretno. Ono što možemo reći da smo pripremljeni na sve moguće varijante", izjavila je večeras za Dnevnik Nove TV koordinatorica Udruge Franak.

'Ukoliko presuda zaista bude takva kako se nagađa mi ćemo ići vrlo vjerojatno u ustavnu tužbu', dodala je Lucić.

Odluka Vrhovnog suda je odaslana i bit će objavljena nakon što je zaprime stranke.

14.05.2015. 08:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh