« Život
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
STEZANJE REMENA

Valentinovo muškarcima postaje preskup dan

Je li za pad u kupovini poklona prošle godine kriva činjenica da je Dan zaljubljenih padao na nedjelju? Možda muškarci jednostavno gube entuzijazam kad je Valentinovo u pitanju

Ove godine muškarci će navodno kupovati još manje poklona za Valentinovo
Ove godine muškarci će navodno kupovati još manje poklona za Valentinovo (m_bartosch/FreeDigitalPhotos)
Više o

pokloni

,

Valentinovo

,

ljubav

,

darovi

,

dan zaljubljenih

Nemojte očekivati previše poklona ovoga Valentinova od svojih muškaraca jer su oni globalno odlučili smanjiti troškove, tvrdi novo istraživanje. Broj kupljenih poklona za Dan zaljubljenih, barem onih koje kupuju muškarci, opao je za 25 posto u 2010. u odnosu na 2009. godinu, a predviđa se da će se taj trend nastaviti u ovoj godini.

Prošle godine kupljeno je ukupno 11 milijuna poklona za Valentinovo (znači, računajući i muškarce i žene kao potrošače), a to je 16 posto manje u odnosu na 2009. godinu, što je bio nastavak pada koji je započeo 2008. godine. Ipak, muškarci su ti koji najviše gube entuzijazam vezano za spomenuti dan - 2010. kupili su oko 2,3 milijuna poklona manje nego 2009. godine. Prema istraživanju Kantar Worldpanel GiftTraka, muškarci predstavljaju dvije trećine potrošačkog tijela na Valentinovo. Glasnogovornik te tvrtke kazao je, međutim, da bi ovogodišnji Dan zaljubljenih mogao bolje proći u tržišnom smislu jer pada na ponedjeljak. „Činjenica da je prošle godine padao na nedjelju svakako je doprinijela padu u kupovini poklona; većina partnera je pripremala iznenađenja poput doručka u krevetu", citirao je The Scotsman glasnogovornika.

A što je s vama? Planirate li potrošiti novac na svoje partnerice i pokloniti im skupocjene stvarčice i cvijeće ili ste se radije odlučili za neka romantična iznenađenja?

10.02.2011. 20:33:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh