« Ekosfera
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
ŠVEDSKA CRKVA U AKCIJI

Uznemirujuća reklama upozorava na probleme s pitkom vodom

POGLEDAJTE VIDEO: Potrebna je jedna šokanta, ali genijalna ideja da se javnost zaintrigira i zapita o problemu onečišćene vode

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (YouTube - Screenshot)
Više o

onečišćenje vode

,

pitka voda

,

reklama

,

švedska crkva

Kako privući pozornost javnosti kad su u pitanju problemi s onečišćenjem voda, manjkom pitke vode i ljudskim nemarom? Nije uvijek jednostavno angažirati svjetski poznate zvijezde. To je već pomalo izlizano. Političari? Imaju moć, ali je ne iskorištavaj u pozivnom smislu. Čast izuzecima. Ali njima ionako nitko ništa ne vjeruje i nemaju kredibiliteta.

Ipak, dovoljno je nekoliko genijalnih umova da se stvori metoda zbog koje će se javnost zaintrigirati i zapitati o spomenutim problemima. Kako javlja Treehugger, Švedska je crkva preuzela na sebe zadatak da probudi javnost i upozori je na probleme s pitkom vodom. Kako je to uspjela? Jednostavno, napravila je reklamu u kojoj majka gasi glad i žeđ svoje bebe dajući joj prljavu vodu u kojoj je prala posuđe.

Reakcije u Švedskoj su bile podijeljene, neki su ostali šokirani, ali kako prenosi Treehugger, nakon što se reklama počela emitirati na televiziji, Crkva je zaprimila preko 5,000 donacija u vidu SMS poruka u iznosu od po 50 švedskih kruna, što je oko 6,50 dolara (oko 37 kuna) za svoj program čistih voda koji uključuje projekte kao što su gradnja posebnih WC-a, dijeljenje praška za dezinfekciju vode, gradnju vodotornjeva, itd. Zaista pohvalno!

 

31.03.2010. 15:17:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh