« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 mjeseca
SAVJETI

Uživajte u blagdanima bez pretjerivanja

Nježno s hranom...
Nježno s hranom... (Arhiva)
Više o

hrana

,

blagdani

,

blagdanski ručak

S uravnoteženim pristupom možete uživati u novogodišnjim okusima, a pritom zadržati zdravu prehranu.

Pitali smo umjetnu inteligenciju za savjete kako se pridržavati zdrave prehrane i u blagdanskim danima, kada, svi znamo, postaje teško oduprijeti se ukusnoj hrani, ali i bliskim ljudima koji nas stalno nude nečim ukusnim.

Kontrola porcija - primamljivo je napuniti tanjur svim blagdanskim delicijama, ali ključ je u umjerenosti. Odaberite manje porcije kaloričnih jela poput kremastih složenaca, pire krumpira i slastica. Tako ćete moći kušati razna jela bez pretjerivanja.

Pazite na kalorije u pićima - alkoholna pića, slatki kokteli i blagdanski punčevi mogu značajno povećati unos kalorija. Zamijenite alkoholna pića vodom ili odaberite lakše opcije poput mineralne vode s malo voćnog soka.

Planirajte unaprijed - počnite s planiranjem svojih obroka i međuobroka. Uključite raznovrsno povrće, nemasne proteine i cjelovite žitarice kako biste osigurali da tijelo dobiva potrebne nutrijente. Hrana bogata vlaknima, poput salata i pečenog povrća, može vam pomoći da se osjećate sito, smanjujući iskušenje za prejedanjem.

Počastite se - mudro - ipak je Nova godina, dopustite si pokoju poslasticu. Polako uživajte u omiljenim desertima kako biste maksimalno iskoristili zadovoljstvo, a pritom se ne osjećajte krivima.

Tjelesna aktivnost - uravnotežite obilne obroke s kretanjem. Obiteljska šetnja nakon večere, klizanje na ledu ili ples uz blagdansku glazbu mogu pomoći u sagorijevanju viška kalorija i pružiti dodatnu energiju.

Svjesnim odabirom i promišljenim pristupom možete uživati u veselim blagdanima, a pritom očuvati svoje zdravlje i ne odustati od zdrave prehrane.

28.12.2024. 12:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    28.12.2024. 13:32
    Najgore prezderavat se
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh