« Život
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
ŽELITE PROBATI?

Uživa u pečenju dijelova ljudskih tijela

FOTO - Umjetnik Kittiwat Unarrom peče kruh u obliku krvavih dijelova ljudskih tijela, kako bi portretirao svoja religiozna uvjerenja

Fotografija vijesti
Više o

umjetnost

,

erotska masaža

,

Simfonija uskrsnuća

,

leslie nielson

Kittiwat je studirao umjetnost i usavršio slikanje, kiparstvo te ostale tehnike. No tek kad se vratio korijenima, 32-godišnjak je konačno pronašao motivaciju za radom i postao slavan. Od 2006. koristi tijesto kao medij za izražavanje, a pažnju medija privukao je jestivim kreacijama ljudskih dijelova tijela, uključujući glave, ruke, stopala i noge.

˝Moja obitelj ima pekarnicu, a ja sam naučio peći još u dobi od 10 godina˝, tvrdi Kittiwat. ˝Želim govoriti o svojim religijskim uvjerenjima, a tijesto kaže sve. Pečenje ljudskih dijelova tijela može pokazati publici koliko je prolazan kruh, kao i život. Osim toga, moj kruh je i dalje kruh, bez obzira kako izgledao.˝

Reći da su njegove umjetničke kreacije realistične bilo bi podcjenjivanje. One su u stvari toliko realistične da izgledaju kao da su preuzete iz forenzičkog laboratorija. Odsječeni dijelovi tijela prekriveni krvlju, pakirani su poput svježe hrane koja se može pronaći u supermarketima. Kako bi postigao ovu autentičnost, Kittiwat je proveo mnogo vremena proučavajući ljudsku anatomiju, dok je istovremeno radio na receptima za tijesto.

˝Prva serija je bila jestiva, ali ne baš i ukusna. A ne želim da umjetnost bude samo objekt, želim da i publika bude uključena. Mnogo sam vremena uložio da moji artefakti postanu ukusni i uspio sam˝, dodaje Kittiwat.

28.07.2010. 16:11:35
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh