« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
SLAVEN BILIĆ

Utakmica protiv Slovačke je generalna proba

Hrvatska reprezentacija će 11. kolovoza u Bratislavi protiv Slovačke odraditi generalnu probu uoči početka kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini

(Nenad Dugi/Cropix )
Više o

Slaven Bilić

,

Slovačka

,

kvalifikacije za EP

,

utakmica

"Očekuje nas jaka utakmica u Bratislavi protiv reprezentacije koja je igrala u osmini finala svjetskog prvenstva. Za nas je to generalna proba uoči početka kvalifikacija," naglasio je hrvatski izbornik Slaven Bilić na konferenciji za novinare u zagrebačkom hotelu Sheraton.

Hrvatska i Slovačka do sada su igrače čak 12 međusobnih susreta i svih 12 su bile prijateljske. Sedam utakmica je igrano u razdoblju od 1941. do 1944. godine, a nakon proglašenja hrvatske neovisnosti odigrano je pet utakmica, dva puta je slavila Hrvatska, dva puta Slovačka, a jedna je završila bez pobjednika.

Bilić je naglasio kako su svibanjske prijateljske utakmice protiv Austrije (1:0), Walesa (2:0) i Estonije (0:0) dobro došle kako bi se isprobali kandidati i stvorio kostur od 29-30 igrača na koje se računa u nadolazećim kvalifikacijama.

"Za utakmicu protiv Slovačke pozvali smo 20 igrača, dok smo neke prepustili mladoj reprezentaciji. Nismo željeli zvati više igrača jer nećemo imati previše vremena za treninge. Ovo je optimalan broj," naglasio je hrvatski strateg.

Bilić je naglasio kako je zadovoljan stanjem igrača, te njihovom trenutačnom formom, premda je svjestan da neke lige još nisu krenule s natjecanjem. "Svi su zdravi i situacija je dobra," dodao je Bilić čestitavši U-19 reprezentaciji na odličnom nastupu na Europskom prvenstvu. "Plasman u polufinale je velika stvar za hrvatski nogomet. Bilo je bojazni kako će se stvarati mladi nogometaši, no ovaj uspjeh je super pokazatelj," kazao je Bilić.

Za razliku od A selekcije koju očekuje prijateljska utakmica, U-21 vrsta će u Varaždinu protiv Norveške tražiti bodove koji bi je približili plasmanu na Europsko prvenstvo.

Hrvatska je trenutačno u vodstvu u skupini 7 sa 13 bodova, dva više od Slovačke, dok je Srbija treća sa 9 bodova i utakmicom manje. Norvežani su na četvrtom mjestu sa četri boda i utakmicom manje, a na začelju je Cipar s tri boda. "Pobjeda protiv Norveške je imperativ. S tri boda bi došli u dobru poziciju za osvajanje prvog mjesta, te plasmana u dodatne kvalifikacije," kazao je izbornik mlade vrste Dražen Ladić.

Ladić je također pozvao 20 igrača, a iz A selekcije je dobio šest igrača koji su nastupili za seniorsku momčad ili su u Bilićevim planovima (Kalinić, Lovren, Jajalo, Badelj, Prišić, Vida).

29.07.2010. 14:39:44
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh