« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
ZORISLAV SREBRIĆ

Slične stvari događale su se i u daleko uređenijim zemljama

U petak je na rasporedu 35. sjednica Izvršnog odbora HNS-a na kojoj će se savim sigurno govoriti o teškom stanju u kojem se nalazi hrvatski nogomet

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Drago Sopta/CROPIX)
Više o

Hrvatski nogometni savez

,

Zorislav Srebrić

,

namještanje utakmica

Četiri dana nakon što su u javnost procurili dokumenti njemačkog Državnog odvjetništva u kojem se sumnja u namještanju rezultata prve finalne utakmice Hrvatskog kupa 2009. između Dinama i Hajduka oglasio se i glavni tajnik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Zorislav Srebrić.

"HNS nije ništa zataškavao i nema govora o nekakvom skrivanju," kazao je Srebrić na novinarskoj konferenciji u zagrebačkom hotelu Sheraton, te dodao: "Savez surađuje s Uefom i hrvatskim državnim organima.

Srebrić je posljednjih dana bio na Kongresu Fife u Južnoj Africi, a na izravno pitanje razmišlja li o ostavci zbog brojnih skandala koji posljednjih dana tresu hrvatski nogomet kratko je odgovorio: "Tražim time-out da razmislim o vašem prijedlogu".

Glavni tajnik HNS-a je priznao kako u hrvatskom nogometu postoje odgovarajući problemi koji zahtjevaju i odgovarajuće poteze no nije precizirao svoj odgovor, međutim, naglasio je kako je HNS odlučan i čvrst raščistiti cijelu situaciju.

Srebrić je istaknuo kako su čelnici HNS-a bili na sastanku u Uefi koncem prošle godine na kojem su upoznati s istragom koju Uefa provodi oko sumnji u namještanje utakmica. "Na tom sastanku smo i dobili preporuke kako postupati u cijelom slučaju," kazao je Srebrić dodavši kako je HNS održao i sastanke s ministarstvom pravosuđa, te Državnim odvjetništvom.

Srebrić je izjavio kako je HNS obavijestio Dinamo da Uefa želi razgovarati s sportskim direktorom "modrih" Zoranom Mamićem, dodavši kako nema povratnu informaciju o tom sastanku. "Mi još uvijek očekujemo povratnu informaciju Uefe o tom sastanku, niti smo dobili neko posebno priopćenje jer Uefa u ovoj fazi istrage to ne radi," zaključio je Srebrić.

Teško stanje u kojem se nalazi hrvatski nogomet komentirao je i hrvatski izbornik Slaven Bilić. "Stanje se može i mora normalizirati. Nogomet nam nije na dobrom glasu, no slične stvari su se događale i u daleko uređenijim i bogatijim zemljama od nas, a da ne govorimo o zemljama tranzicije. To nije nikakvo opravdanje, no ako su slične probleme riješili drugi možemo i mi," naglasio je hrvatski strateg. (hina/metro-portal)

29.07.2010. 14:06:27
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh