« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina
svi u shopping

Ustavni sud ukinuo zabranu rada nedjeljom

Već od ove nedjelje sve trgovine mogu raditi cijeli dan

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

rad nedjeljom

,

trgovački lanci

,

Ustavni sud

Kao što se i najavljivalo, Ustavni sud na današnjoj je sjednici ukinuo zabranu rada nedjeljom, i to jednoglasno, tako da sve trgovine već ove nedjelje mogu raditi cijeli dan. Nakon konzultacija u četvrtak svima je postalo jasno kakva će odluka biti donešena, tako da je današnje priopćenje samo formalnost.

Prema sucu izvjestitelju Marku Babiću, dva su ključna razloga zašto treba ukinuti zabranu rada. Prvi razlog je da se zatvaranjem trgovina ne štite prava radnika nego se ograničavaju prava i slobode poduzetnika, a drugi je da su neki trgovci u neravnopravnom položaju jer ima previše iznimaka.

Već je glasovit postao sajmeni dan Pjerina Bebića u Hvaru, opatijski je gradonačelnik proglasio Dane turizma do 31. kolovoza, a u pripremi je bilo još nekoliko domišljatih ideja pronalaženja rupa u zakonu koji ionako izgleda kao ementaler.

Trgovački lanci, očekivano, slave i najavljuju nova zapošljavanja, sindikati gunđaju da treba poštivati prava radnika i plaćati više za rad nedjeljom, a Vlada i Crkva za sada mudro šute.

19.06.2009. 11:35:21
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh