« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina i 6 mjeseci
SHIT

Ustavni sud presudio u korist bračnog referenduma!

Nevjerojatno je da Ustavni sud smatra da se treba održati referendum koji Hrvatsku želi vratiti u doba narodnih vladara ...

Stvarno nevjerojatna odluka
Stvarno nevjerojatna odluka (Arhiva)
Više o

Ustavni sud

,

ocjena ustavnosti

,

referendum o braku

Ustavni sud uskoro će objaviti priopćenje na internetskim stranicama prema kojem Državno izborno povjerenstvo može nastaviti sa svojim aktivnostima oko referenduma jer on može biti održan.

Prema saborskoj odluci građani će na prvom narodnom referendumu 1. prosinca odlučivati o ustavnoj definiciji braka kao zajednici muškarca i žene.

Na taj je sud, koji je temeljni čuvar ustavnog poretka, prošlih dana stiglo više prijedloga građana i udruga koji su tražili ocjenu ustavnosti odluke o referendumu te samog referendumskog pitanja.

Među ustavnim sucima ovih su se dana mogla čuti podijeljena mišljenja o tome treba li Ustavni sud uopće ocjenjivati ustavnost referenduma.

Dio ih je isticao da se Ustavni sud mora jasno očitovati o tome što bi ustavna definicija braka kao životne zajednice značila za položaj LGBT manjine u Hrvatskoj.

Drugi su, pak, tumačili da Ustavni sud nema potrebu reagirati na prijedlog građana, jer jedino Sabor ima pravo zatražiti ocjenu ustavnosti referendumskog pitanja, što je odbio učiniti kod donošenja odluke o raspisivanju referenduma.

14.11.2013. 14:17:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    urbanjungle
    14.11.2013. 21:22
    Možda je Hrvatima dosta gay fašizma, možda im je dosta idiotskih serija u kojima je u svakoj familiji mlađi brat gay, najbolji frend od glavne glumice gay, otac familije je u biti gay, naj pametniji đak u razredu je gay, najbolji plesač je gay, Ivan Goran Kovačić je gay, Nazor je u biti sigurno gay, Tin je hm možda postao gay nakon potresa mozga a hetero jadnici su neuki krezubi polupismeni bogobojazni rvatine koji su upuštaju u odnos sa suprotnim spolom , bljak.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh