« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina i 6 mjeseci
EH, DA ...

Sutkinja Vidoševiću odredila mjesec dana Remetinca

Nadanu Vidoševiću i Josipi Mladinov sutkinja istrage zagrebačkoga Županijskog suda sinoć je odredila jednomjesečni istražni zatvor

Nadan u sretnim danima ...
Nadan u sretnim danima ... (Arhiva)
Više o

USKOK

,

HGK

,

Nadan Vidošević

,

Zdenka Peternel

,

Davor Komerički

,

Igor Premilovac

,

Josipa Miladinov

Nadanu Vidoševiću, bivšem predsjedniku HGK, zatvor je određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i uništavanja dokumentacije, kazala je zamjenica ravnatelja USKOK-a Željka Pokupec. Najavila je žalbu na dio odluke kojom je odbijen njihov prijedlog da se Vidoševiću zatvor odredi i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Voditeljici Službe za financijsko-računovodstvene poslove HGK Josipi Mladinov, koja je jučer također uhićena, određen je istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela. Tijekom istrage koju je USKOK pokrenuo protiv ukupno pet osoba bit će ispitano 35 svjedoka.

Prema neslužbenim podacima, USKOK traži blokiranje imovine Vidoševića, njegove majke i supruge. Vidoševićev odvjetnik Dražen Delač najavio je žalbu na odluku o pritvoru. Dodao je da je njegov branjenik iznosio obranu.

Protiv Nadana Vidoševića USKOK je pokrenuo istragu zbog izvlačenja najmanje 35 milijuna kuna iz HGK, a istragom su uz Mladinov još obuhvaćeni i šefica Ureda predsjednika Komore Zdenka Peternel, koja je već u istražnom zatvoru, Davor Komerički, koji se od jučer brani sa slobode, i Igor Premilovac, preko čije je tvrtke fiktivnim ugovorima izvlačen novac iz HGK.

USKOK je sinoć izvijestio da je donio nalog o provođenju istrage protiv pet osoba zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela udruživanja za počinjenje kaznenih djela, zlouporabe položaja i ovlasti, pomaganja u zlouporabi položaja i ovlasti te krivotvorenja službene isprave.

14.11.2013. 08:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh