« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
LETIII

Uspješno održan 1. Croatian Air Race

Dobra posjeta domaćih i stranih pilota pokrenula pripreme za drugu utrku

Croatian Air Race Đuro Gavrilović Branko Vidović Ivan Jaklenec
Više o

priznanje države

,

afera rubygate

,

papinska akademija znanosti

,

protestant

Jučer je na nebu iznad Brača održana prva utrka zrakoplova u Hrvatskoj - 1. Croatian Air Race. Utrku su organizirali Ivan Šimić i Ivan Jaklenec u suorganizaciji sa Zrakoplovnom lukom Brač i suradnji s Blue Sun Elaphusa hotelom, Agencijom za tržišno komuniciranje PROGLAS, Croatia Airlinesom, HFC grupom i nekoliko drugih subjekata koji su prepoznali atraktivnost i važnost događaja.

„Budući da smo profesionalno angažirani u zrakoplovnoj profesiji i da nam zrakoplovstvo nije samo posao nego i način života te životna strast, odlučili smo organizirati događaj kojim bi na dostojan način obilježili 100 godina zrakoplovstva u Hrvatskoj.

Već u početnoj komunikaciji dobili smo odličnu reakciju među kolegama iz cijele Hrvatske, ali i nekoliko susjednih zemalja te smo ohrabreni takvim reakcijama ostvarili suradnju s nekoliko tvrtki koje su nam pomogle u organizaciji prve zrakoplovne utrke u Hrvatskoj.

S obzirom da je danas na Braču sudjelovalo 40-tak zrakoplova i nešto više pilota iz ukupno sedam država i da su naši partneri oduševljeni događajem i sudionicima mi već sada planiramo idući zrakoplovni spektakl na istom mjestu. Točan datum uskoro ćemo objaviti, ali sigurno je da ćemo iduću utrku nastojati organizirati do listopada ove godine.

Vjerujem da smo današnjim spektaklom i dobrom organizacijom događaja dostojno obilježili 100 godina zrakoplovstva u Hrvatskoj te zrakoplovstvo javnosti predstavili kao profesiju i način života. S našim partnerima nastavit ćemo suradnju te pozivamo i druge tvrtke u Hrvatskoj da se uključe u pripremu i realizaciju 2. Croatia Air Racea" - izjava je organizatora događaja, gospodina Ivana Šimića i Ivana Jakleneca.

U sklopu same utrke na stazi dugačkoj 42 kilometra nastupilo je 17 zrakoplova te su postignuti sljedeći rezultati:

Najbrži ultra lagani zrakoplov - gospodin Ivan Jaklenec u kategoriji Long ez stigao je na cilj za 7.15 minuta.

U kategoriji ultra lakih zrkoplova pobjedu je odnio Đuro Gavrilović koji je na cilj stigao za 16.00 minuta.

Najbrži sa Zmajem bio je pilot iz Mađarske Atila Filipovits koji je na cilj stigao za 28.17 minuta.

U motornoj jedrilici najbrži je bio Branko Vidović koji je na cilj stigao za 24,33 minute.

 

31.05.2010. 00:47:02
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh