« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
IVO JOSIPOVIĆ

Odnosi Hrvatske i Crne Gore sve su bolji

Podgorički dnevni list Pobjeda objavio je u svom izdanju od nedjelje razgovor s Ivom Josipovićem u kojem je hrvatski predsjednik najavio svoj skori posjet Crnoj Gori

(Infopunkt.tv)
Više o

Crna Gora

,

odnosi

,

Ivo Josipović

"Odnosi su vrlo dobri i idu prema odličnima. Suradnja je sve bolja. Komunikacije ljudi napreduju. Očekujem puno i od ove turističke sezone, gdje ćemo sigurno, osim razmjene ljudi, imati i partnerske odnose u turističkim projektima", izjavio je Josipović.

Upitan kad će posjetiti Crnu Goru, Josipović je rekao da će to biti "vrlo brzo". "Upravo sam u fazi dogovaranja i usklađivanja termina ... što prije to bolje", rekao je hrvatski predsjednik.

Josipović je pohvalio napore Crne Gore u približavanju Europskoj uniji i rekao da će joj Hrvatska u tome pomoći. "Sigurno ćemo pomoći. Kao što je Hrvatska pomogla Bosni i Hercegovini zagovarajući da ta zemlja dobije Akcijski plan za članstvo (MAP) u NATO-u, tako ćemo sigurno pomoći i Crnoj Gori prenoseći joj iskustva koja smo mi imali. I, naravno, pomoći ćemo i unutar europskih institucija afirmativnim stajalištem o Crnoj Gori, našim prijateljima koji zasigurno zaslužuju biti u EU-u", rekao je Josipović.

Upitan za komentar pitanja Prevlake, kao jedinog otvorenog u hrvatsko-crnogorskim odnosima, Josipović je rekao: "Ako o nekom pitanju ne postoji suglasnost treba naći neki mehanizam - kao što je Međunarodni sud pravde. To je, prema mom mišljenju, razumno rješenje. Ili, kao što smo mi napravili arbitražni sporazum sa Slovencima. Ali, bitno je da se pitanja počnu rješavati, da zatvaramo ta poglavlja. Mislim da je to zajednički interes". (hina/metro-portal)

31.05.2010. 00:23:23
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh