« Žene
objavljeno prije 11 godina i 2 mjeseca
PROMJENA ULOGA

Uspješna poslovna žena privlačnija muškarcima od domaćice

Moć je postala najveći afrodizijak za moderne muškarce, prema novom istraživanju

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

žene

,

muškarci

,

privlačnost

,

ambicije

Odavno je prošlo vrijeme kada je idealna žena bila odlična domaćica, sada muškarci misle kako je idealna partnerica moćna i uspješna poslovna žena. Znanstvenici smatraju da ovo nije samo rezultat zamjene uloga spolova već i krajnji ishod teške ekonomske situacija u kojoj i muškarci traže osobu koja doprinosi. Djevojka koja je jaka, nezavisna i profesionalna više će privući modernog muškarca.

Sada 18 posto muškaraca traži partnericu koja je zabavna, 14 posto onu koja drži do sebe, a 9 posto najviše cijeni spontanost. Dalje, 35 posto voli loše djevojke poput Megan Fox ili Kim Kardashian. Stručnjak za muško-ženske odnose, Jo Barnett, objašnjava: "Financijska situacija je sada teža nego ikad i muškarci koji su se plašili uspješnih i moćnih žena dosta su sazrijeli."

Sada im one odgovaraju i ona koja je financijski nezavisna je najbolja opcija. Također, mediji stvaraju sliku da su moćne i nezavisne žene izuzetno seksi. Kada je riječ o potencijalnom partneru za žene, ni one više ne vjeruju u bajke o princu na bijelom konju.

Kao i muškarci, žene su i dalje privučene ambicijom - 60 posto žena i dalje smatra da su privlačniji muškarci na dobrim pozicijama. Ženama je potrebna zanimacija, nešto što će im skrenuti misli od svakodnevnih poslova, kuće, dvorišta, djece. Loši momci su izazov, a to vrijedi i za muškarce, kojima su privlačnije djevojke koje pružaju izazov.

23.03.2013. 20:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh