« Žene
objavljeno prije 10 godina i 7 mjeseci
COOL

Uspješan recept za borbu protiv PMS-a

Detaljna analiza prehrambenih navika pokazala je da žene koje unose veće količine namirnica bogatih tijaminom i riboflavinom znatno slabije osjećaju simptome PMS-a

Kako se boriti s PMS-om
Kako se boriti s PMS-om (Arhiva)
Više o

PMS

,

lijek

,

jogurt

,

špinat

,

predmenstrualni sindrom

,

tijamin

,

riboflavin

Podmukli PMS, po nekim istraživanjima, pogađa otprilike 80 posto žena koje imaju mjesečnicu i zagorčava život kako njima, tako i njihovoj okolini. Uz sve tjelesne i emocionalne promjene poput gladi za nezdravom hranom, naglim promjenama raspoloženja, glavobolje i umora, čudo je da žene uopće funkcioniraju tih dana. 

Kako se riješiti tog problema pitanje je koje liječnici već dugo postavljaju, ali nemaju baš previše uspjeha s odgovorima. Ipak, ekipa američkih stručnjaka sa sveučilišta Massachusetts, Iowa i Harvarda bacila se na posao i došla do rješenja koje se čini uspješnim. 

Naime, znano je da se tih dana u mjesecu žene bacaju na nezdravu hranu kojom pokušavaju smiriti raspoloženje, a stručnjaci preporučuju da to ne bude čips ili čokolada, nego namirnice poput jogurta, špinata i grahorica koje su bogate riboflavinom i tijaminom

Istraživanje je analiziralo podatke desetogodišnje studije koja je uključila gotovo 2 tisuće žena koje ne pate od PMS-a i preko tisuću onih koje ga imaju. Detaljna analiza prehrambenih navika pokazala je da žene koje unose veće količine namirnica bogatih tijaminom i riboflavinom znatno slabije osjećaju simptome PMS-a.

Stoga, kad osjetite da dolazi, špinat i jogurt su obavezni, grahorice po mogućnosti i problemi će biti znatno ublaženi.

10.10.2013. 11:54:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh