« Život
objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca
SAVJETI

Uspjeh veze ovisi o davanju, a ne o primanju

Ako nešto želite od partnera, prvo mu to i pružite, a ako i nakon nekoliko takvih pokušaja ne dobijete ništa zauzvrat, došlo je vrijeme da izađete iz te veze

U vezi se trebate uvijek osjećati sjajno
U vezi se trebate uvijek osjećati sjajno (Dreamstime)
Više o

ljubav

,

veza

,

primanje

,

davanje

Veze u ovo moderno doba postaju na neki način sve čudnije, pa se nerijetko ljubav i njeno iskazivanje shvaća kao nagrada nekome tko je ispunio ono što smo od njega/nje tražili. Naravno, ovakav pogrešan pristup ne može donijeti ništa dobro, pa je možda ipak vrijeme da se shvati da je ljubav stanje u kojem trebamo biti, sa svim njegovim manifestacijama.

Ljubav koju osjećamo prema nekoj osobi ne možemo, a i ne trebamo, mjeriti s količinom osjećaja koju su nam pruženi. Stalno vaganje količine emocija koje mi dajemo i primamo nije u funkciji ocjenjivanja kvalitete veze, stoga, ako vam je to obrazac ponašanja, trebalo bi ga promijeniti.

Ako želite dobiti, morate prvo naučiti pružiti i to bezuvjetno, bez očekivanja da će vam biti uzvraćeno barem toliko ili još i više, jer tu se onda ne radi o ljubavi nego o matematičkoj razmjeni koja na kraju treba donijeti plus ili minus nekoj strani.

Sve u svemu, ako molite ljubav, sigurno je nećete dobiti, tvrde stručnjaci za veze, jer takvo ponašanje gotovo u pravilu izaziva suprotnu reakciju od željene.

Stoga, ako nešto želite od partnera, prvo mu to i pružite, a ako i nakon nekoliko takvih pokušaja ne dobijete ništa zauzvrat, došlo je vrijeme da izađete iz te veze jer ćete u njoj uvijek biti nesretni. 

21.04.2014. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh