« Putovanja
objavljeno prije 16 godina i 6 mjeseci

Uskrs u Andaluziji, Lisabonu ili Opatiji

Osim europskih destinacija, u ponudi su i one egzotične

Za uskršnji odmor možete izdvojiti od 700 do 12.000 kn, ovisno o mogućnostima
Za uskršnji odmor možete izdvojiti od 700 do 12.000 kn, ovisno o mogućnostima
Više o

Opatija

,

Andaluzija

,

BB Lisabon

Iskusni avanturisti uvijek će vam preporučiti da na neko putovanje krenete početkom proljeća. Tada su, posebno u zapadnim i južnim dijelovima Europe, temperature ugodne za višesatna razgledavanja, ispijanja piva, kavica ili vode na suncu pa čak i  za kupanje. Dobro to znaju i putničke agencije pa su na tržište već izbacile primamljive ponude. Većina njih skoncentrirana je na vrijeme Uskrsa.

Ako vam je draže ostati ‘na domaćem terenu’, uputite se prema Šibeniku, Opatiji ili nešto skupljem Dubrovniku. Cijene se kreću od 700 kuna i to uz vlastiti prijevoz.

U Opatiji u terminu  od 21. do 24. ožujka smještaj možete potražiti u hotelu Grand Hotel 4 Opatijska Cvijeta. Tri polupansiona koštaju 1280 kuna.

Put u neku od europskih prijestolnica stajat će vas nešto skuplje: primjerice, Generalturist vam 19. ožujka nudi šest dana u Londonu po cijeni od 7490 kuna. Adriatica.net 19. ožujka će vas povesti na jug Španjolske, u prekrasnu Andaluziju.

Andaluzijska kuhinjaOsim u kulturi i povijesti, neizbrisiv utjecaj Maura osjeti se i u andaluzijskoj kuhinji. U tom se kraju Španjolske jede ljuto, a upotrebljavaju se začini poput šafrana, cimeta, sezama i muškatnih oraščića. Specijaliteti: gazpacho i hladna juha od rajčice. 

Petodnevno putovanje s polaskom iz Zagreba stajat će vas od 5290 kuna uz obaveznu doplatu pristojbe zračnih luka od 490 kuna. Možete i u Lisabon, ali nakon Uskrsa 26. ožujka po cijeni od 4690 kuna.

Privlačne su i egzotične destinacije, no za njih ipak preporučujemo planiranje na duže staze. No, ako ste odluku o putovanju donijeli u zadnji čas, za Uskrs u Dubaiju morat ćete izdvojiti najmanje 6000 kuna, u Indiji više od 11.000 a u Egiptu oko 7000 kuna. (Metro) 

21.02.2008. 22:36:53
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh