« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina
JOSIPOVIĆ I VUJANOVIĆ

Uskoro sporazum o izručivanju kriminalaca s Crnom Gorom

Ivo Josipović je u posjetu Crnoj Gori gdje se sastao s predsjednikom Filipom Vujanovićem i naglasio potrebu za potpisivanjem sporazuma o izručivanju

Ivo Josipović Crna Gora
Ivo Josipović Crna Gora (Savo Prelević/Cropix)
Više o

Filip Vujanović

,

izručivanje

,

organizirani kriminal

,

Ivo Josipović

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović i predsjednik Crne Gore Filip Vujanović suglasili su se u četvrtak na Cetinju da što prije treba potpisati sporazum o izručivanju kriminalaca.

Prošlo je vrijeme kada su kriminalci bili bolje organizirani od države, rekao je Josipović, ističući da je ideja o zajedničkoj borbi protiv organiziranoga kriminala u regiji prihvaćena od svih zemalja.

Sporazum o međusobnom izručenju svojih državljana okrivljenih i osuđenih za kaznena djela organiziranog kriminala i korupcije potpisali su u utorak u Beogradu Hrvatska i Srbija.

"Svi razgovori koje sam danas vodio s najvišim crnogorskim čelnicima bili su do kraja otvoreni i u dobrosusjedskom ozračju", rekao je Josipović. Ponovio je da je Crna Gora jedna od zemalja s kojima Hrvatska nema otvorenih pitanja. Problem Prevlake, rekao je, riješit će se na civilizacijski način i to vrlo uskoro na obostrano zadovoljstvo obje države.

>> Za samo 99 eura ljetuje 10 dana u Crnoj Gori?

Josipović je zahvalio Crnoj Gori na interesu koji je pokazala u smislu afirmacije regionalne politike, koja je iznimno važna za sve države u regiji.

Crnogorski predsjednik zaželio je Hrvatskoj što skoriji prijem u EU te je prenio zahvalnost službenom Zagrebu na pomoći koju Hrvatska pruža Podgorici u prenošenju iskustava prema euroatlantskim integracijama.

Vujanović je iskazao osobito poštovanje prema hrvatskom predsjedniku Ivi Josipoviću i njegovim aktivnostima u afirmaciji tolerancije i dobrosusjedskih odnosa prema svim državama u regiji. (hina/metro-portal)

01.07.2010. 20:44:19
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh