« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 5 mjeseci
podrijetlo imovine

USKOK zakucao na vrata šefu HZZO-a

USKOK traži provjeru imovine smijenjenog šefa HZZO-a Većeslava Bergmana i njegove obitelji

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Saša Midžor Sučić/CROPIX)
Više o

HZZO

,

Većeslav Bergman

,

Bergman USKOK

,

Bergman HZZO

,

Bergman imovina stanovi

USKOK će danas Poreznoj upravi poslati zahtjev da mu se dostave svi podaci o imovini bivšeg ravnatelja Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) Većeslava Bergmana, temeljem medijskih napisa da je tijekom četverogodišnjeg mandata na čelu HZZO-a stekao nekretnine vrijedne oko milijun eura.

Iz USKOK-a se neslužbeno doznaje da zahtjeva sve podatke o Bergmanovoj, imovini njegove supruge i članova uže obitelji, za razdoblje dok je bio na čelu HZZO-a, ali i nekoliko godina ranije kako bi se imovina Bergamanovih mogla usporediti s onom koji su imali prije njegova imenovanja.

Neki mediji objavili su danas da je Bergman u četverogodišnjem mandatu s obitelji stekao nekretnine vrijedne oko milijun eura te, unatoč visokim kreditima, uz plaću od 11.000 kuna i supruginu od 14.000 kuna, uspio i uštedjeti 350.000 kuna. Bergman je, po pisanju medija, prije dolaska u HZZO posjedovao jedan stan u Zagrebu, a od 2005. sa suprugom je postao suvlasnik još jednog stana te vlasnik građevinskog zemljišta u Zaprešiću. Mediji navode i da je uz te nekretnine njegova supruga, koja ima stomatološku ordinaciju, postala vlasnica još dva stana u Zagrebu.

Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić u medijima je izjavio kako se u HZZO-u provodi kriminalistička obrada protiv neimenovanih osoba zbog financijskih malverzacija.

U USKOK-u se neslužbeno doznaje da policija u HZZO-u provodi kriminalističku obradu temeljem ranije zaprimljene kaznene prijave o navodnom sklapanju štetnih ugovora s dobavljačima.

Također, doznaje se da USKOK zasad ne sumnjiči nikog u HZZO-u, pa tako ni Bergmana.

Navode o kriminalističkoj obradi u HZZO-u u Ravnateljstvu policije nisu htjeli komentirati uz objašnjenje da je to stvar Državnog odvjetništva. (hina/metro-portal)

16.01.2009. 12:08:28
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh