« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina
DUBROVAČKE GARAŽE

USKOK odbacio kaznenu prijavu protiv Dubravke Šuice

Utvrđeno je da bivša dubrovačka gradonačelnica nije potpisala sporazum o dubrovačkim garažama

(Admir Buljubašić, CROPIX)
Više o

USKOK

,

SDP

,

Dubrovnik

,

kaznena prijava

,

Dubravka Šuica

,

garaže

USKOK je u utorak objavio da je odbačena kaznena prijava protiv Dubravke Šuice koju je protiv nje podnio dubrovački SDP. U kaznenoj prijavi bilo je navedeno da je Dubravka Šuica kao gradonačelnica Dubrovnika zloupotrijebila položaj i ovlasti time što je sklopila sporazum prema kojemu Grad Dubrovnik kao osiguranje kredita za garažu zalaže svoje nekretnine.

Kriminalističkom obradom utvrđeno je da gradonačelnica Dubrovnika nije zloupotrijebila svoj položaj, niti je za Grad Dubrovnik nastupila bilo kakva šteta. Utvrđeno je da bivša dubrovačka gradonačelnica Dubravka Šuica nije ni odlučivala o navedenom sporazumu niti ga je potpisala te je na temelju toga odbačena kaznena prijave dubrovačke Gradske organizacije SDP-a.

Odluku o sklapanju sporazuma donijelo je Gradsko poglavarstvo, a potpisao ga je zamjenik gradonačelnice. Utvrđeno je i da je Gradsko poglavarstvo donijelo tu odluku u namjeri rješavanja problema parkiranja u Dubrovniku, dakle u interesu Grada, a ne u namjeri da mu se prouzroči šteta ili da se nekomu pribavi protupravna imovinska korist. Navodi se i da je taj sporazum raskinut prije puštanja sredstava odobrenog kredita u optjecaj, a uknjižba prava zaloga na nekretninama Grada Dubrovnika je brisana.

Izvor: Hina

01.07.2009. 01:41:17
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh