« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
sumnjiva dijaliza

USKOK na Rebru?

Zavod za dijalizu prijavljen je Državnom odvjetništvu koje je odmah poslalo inspekciju u bolnicu

prof.dr.sc. Petar Kes
prof.dr.sc. Petar Kes (Dario Hacek)
Više o

KBC zagreb

,

KBC Rebro

,

Petar Kes

,

zavod za dijalizu

Nalaz zdravstvene inspekcije Ministarstva zdravstva potvrdio je sumnje Udruge dijaliziranih Zagreba da se na Rebru pacijenti ne liječe kako treba.

Na temelju negativnog izvješća, pročelnik Zavoda za dijalizu, prof. Petar Kes, jučer je podnio ostavku pod optužbama da se „bogatio na suzama i krvi pacijenata", piše Večernji list.

Državno osvjetništvo na temelju prijave zatražilo je od HZZO-a izvještaj o poslovanju Rebra, a očekuje se da će i djelatnici USKOK-a uskoro posjetiti bolnicu.

Zavodu za dijalizu predbacuje se loša organizacija posla, nemar prema pacijentima, ignoriranje njihovih pritužbi i problema s mučninom nakon dijalize.

Tanja Watz, članica Upravnog odbora Udruge "Transplant", za Večernji je izjavila: "Nažalost, stanje nigdje nije idealno, ali daleko najveći broj pritužbi stiže upravo s Rebra. Pročelnik Kes nikada nije bio spreman s nama razgovarati o problemima."

Problemi su navodno eskalirali kada je dijaliza preseljena u nove prostore gdje su aparati nove generacije. Pacijenti ne mogu dobiti podatke o tome koja im je doza eritropoetina, te koliko dugo moraju biti na dijalizi.

Ravnatelj Rebra, akademik Reiner, odlučio je uputiti hitan zahtjev Hrvatskoj liječničkoj komori za izvanredni nadzor rada Zavoda za dijalizu kako bi struka, nakon inspekcije Ministarstva, neovisno procijenila je li bilo stručnih propusta ili ne.

02.10.2009. 20:00:41
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh