« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
vrhovni sud

Heraku poništena presuda za zloporabu položaja

Bivšem ministru turizma ukinuta je presuda od četiri i pol godine zatvora zbog zastare

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Sebelic / CROPIX)
Više o

zloporaba položaja

,

Vrhovni sud RH

,

ivan herak

,

Croatia golf

,

Matej Majić

,

Midinvest

Vrhovni sud ukinuo je presudu Županijskog suda u Puli kojom je bivši ministar turizma Ivan Herak osuđen na četiri i pol godine zatvora.

Herak je bio oduđen zbog zloporabe položaja i ovlasti te pronevjere.

Po riječima njegova odvjetnika Željka Žganjera, Vrhovni je sud dio presude ukinuo zbog zastare, dok je za optužbe o nezakonitostima pri financiranju projektne dokumentacije za izgradnju golf terena zatražio novo suđenje pred izmijenjenim sudskim vijećem.

Nepravomoćna presuda županijskog suda u Puli donesena je 1. prosinca 2005. a uz bivšeg ministra turizma na tri je godine osuđen suvlasnik tvrtke "Croatia golf" Matej Majić.

Sud je tada prihvatio tvrdnje tužiteljstva prema kojima je Herak, u suradnji s tvrtkom "Croatia golf", malverzacijama u vezi izgradnje golf terena "zaradio" više od 550 tisuća kuna kojima je podmirivao dugove svog poduzeća "Midinvest", a dio novca zadržao za sebe.

Majić je, s druge strane, prema ukinutoj presudi za sebe zadržao 2,9 milijuna kuna, koje je bez prethodne suglasnosti Vlade bivši ministar Herak uplatio na račun tvrtke "Croatia golf". (hina/metro-portal)

02.10.2009. 18:22:21
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh