« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 7 mjeseci

USKOK istražuje namještanje utakmice između Zadra i Šibenika

Nakon što je na Index.hr-u objavljena izjava igrača Šibenika o namještenoj utakmici.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Elvir Tabaković, CROPIX)
Više o

USKOK

,

namještanje utakmica

,

Index.hr

,

Zadar - Šibenik

,

Patrice Kwedi

Ravnatelj Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) Dinko Cvitan izjavio je kako je pokrenuta kriminalistička obrada u vezi navodnog namještanja utakmice Prve hrvatske nogometne lige između Zadra i Šibenika, koja je odigrana 16. studenoga, objavila je u ponedjeljak Hrvatska televizija.

"Od internetskog portala Index.hr zatražili smo da nam se dostave materijali, te smo pokrenuli kriminalističku obradu kako bi utvrdili da li je počinjeno kazneno djelo", izjavio je ravnatelj USKOK-a Dinko Cvitan.

Kamerunac ispričao pa opovrgao

Priču o navodnom namještanju susreta 15. kola Prve HNL, koja je završila pobjedom domaćeg Zadra sa 1:0, u nedjelju je objavio Index.hr, koji je, kako tvrdi, došao do video materijala koji dokazuje da je utakmica između Zadra i Šibenika namještena. Internetski portal Index.hr tvrdi da je branič Šibenika Kamerunac Patrice Kwedi u tom video materijalu priznao namještanje sporne utakmice. Index.hr navodi da je taj video materijal dobio od izvora koji je želio ostati anoniman.

Pojašnjavajući pozadinu ovog slučaja "Jutarnji list" u današnjem izdanju ističe da je Kwedi to izjavio u razgovoru vođenom putem interneta sa djevojkom koja se predstavila kao Ivana. Razgovor je vođen na engleskom jeziku, te uz korištenje web-kamere.

Patrice Kwedi je demantirao napise o tome da je izjavio kako je utakmica Zadra i Šibenika namještena.

"Energično pobijam tvrdnje Indexa da sam njima dao bilo kakve izjave o namještanju utakmice Zadar - Šibenik, kao i bilo koje druge. Nikad to nisam izjavio bilo kome, niti bih u takvoj utakmici ikad igrao. Još prije dva dana su me zvali iz Indexa da potvrdim nešto čega uopće nema. Naravno da sam sve to odlučno demantirao", izjavio je Kwedi uoči jučeranjeg dvoboja Šibenika i Hajduka za Jutarnji list.

Prikuplja se dokumentacija

Tvrdnje o navodnom namještanju utakmice odbacio je i direktor Šibenika Marko Karađole, te najutjecajniji dužnosnik NK Zadra Rene Sinovčić. Povjerenik Prve HNL Josip Brezni izjavio je u ponedjeljak za Index da se krenulo u prikupljanje kompletne dokumentacije.

"Krenuo sam u prikupljanje kompletne dokumentacija, angažirao sam ljude kako bi skinuli video s vašeg portala jer nam je potreban kako bi mogli dalje postupati. Također, prikupljam svu dokumentaciju koju mi posjedujemo o toj utakmici, izjave delegata, službenu snimku. Ovo sve u okviru naše Udruge kreće u proceduru, a ona nije jednostavna, jer se radi o jedinstvenom slučaju. No, moram priznati da mi nije jasan sam igrač Patrice Kwedi. Čitam u novinama da je izjavio kako se zapravo šalio. Ako je to istina, onda ima jako čudan smisao za humor", kazao je Josip Brezni za Index.hr. (hina/metro-portal)

08.12.2008. 14:12:57
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh