« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec
UHIĆENO 20 OSOBA

USKOK istražuje korupciju carinika i policijskih službenika

Policija i USKOK počeli su provoditi kriminalističku istragu nad više carinskih i policijskih službenika zbog sumnje da su počinili niz koruptivnih djela

Fotografija vijesti
Više o

USKOK

,

korupcija

,

policija

,

istraga

,

carinici

U akciji je, neslužbeno se doznaje, jutros uhićeno 20-ak službenika koji su nezakonito propuštali robu preko granice. "Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (PNUSKOK) u suradnji s više policijskih uprava i u koordinaciji s USKOK-om provodi dokazne radnje nad više službenika carine i policije s područja krapinsko-zagorske županije zbog sumnje u počinjene niza koruptivnih kaznenih djela", rekla je Hini Aleksandra Ljuba iz MUP-ovog ureda za odnose s javnošću.

Glasnogovornik USKOK-a Vuk Đuričić rekao je tek da je u tijeku kriminalističko istraživanje. U MUP-u ni u USKOK-u nije se moglo doznati koliko je uhićenih. Neslužbeno se doznaje da su nakon višemjesečnog istraživanja uhićeni krijumčari te 16 carinika i šest graničnih policajaca koji su dobivali mito kako bi preko granice propuštali robu visoke potrošnje.

04.05.2011. 13:15:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh