« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
BUJICA

Urušio se propusni most na cesti Sisak-Popovača

POGLEDAJTE GALERIJU - Srušio se propusni most na 25. kilometru državne ceste Sisak-Popovača

Urušen most
Urušen most (Mate Piskor / Cropix)
Više o

poplava

,

rođeni 21. rujna

,

ATP Bangkok

,

bjeloglavi sup

,

Eko centar

Zbog bujice koja je nosila sve pred sobom srušio se propusni most na 25. kilometru državne ceste Sisak-Popovača. Od subote u 16 sati ta je cesta zatvorena za sav promet.

Moslavina je odsječena od Siska, županijskoga središta, a putovanje od Siska do 40 kilometara udaljene Kutine sada traje više od stotinu kilometara jer se na put mora preko Zagreba ili uskim i slabo održavanim cestama preko Martinske Vesi i Ivanićgrada.

Hrvatske vode ne očekuju poplave

Prema zabilježenim vodostajima na Savi u Hrvatskim vodama ne očekuju nikakve opasnosti od poplava, izjavio je jutros zamjenik rukovoditelja obrane od poplava za vodno područje sliva Save Zoran Čavlović.

Vodeni val Save, koji je u Hrvatsku stigao iz Slovenije tijekom vikenda, trenutačno prolazi nizvodno od Rugvice prema Sisku. Na vodomjeru Rugvica dosegnuo je maksimalni vodostaj jutros u 6 sati od 646 centimetara i od tada stagnira, rekao je Čavlović za Hinu.

Na nizvodnom dijelu od Rugvice do Županje vodostaji Save su u blagom porastu, pa su uvedene redovne mjere obrane od poplava za dionice mjerodavnih vodomjera Prevlaka - Sava, Sava - Dubrovčak, Trebež retencija i Sava - Jasenovac.

Izvanredne mjere obrane od poplava i dalje su na snazi za retenciju Lonjsko polje vezano za vodostaj crpne stanice Šašna Greda. Tijekom noći došlo je do porasta vodostaja rijeke Une u Hrvatskoj Kostajnici, te su proglašene mjere pripremnog stanja obrane od poplava.(hina/metro-portal)

27.09.2010. 10:42:59
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh