« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
OTEŽAN PROMET

Gužve na granici zbog štrajka slovenskih javnih službenika

Slovenska strana nije obavijestila hrvatsku stranu o početku i dužini trajanja štrajka u kojemu sudjeluje oko 80.000 djelatnika

Gužva
Gužva (Davor Žunić/Cropix)
Više o

Slovenija

,

štrajk javnih službi

,

gužve granični prijelazi

Na graničnim prijelaz sa Slovenijom danas se zbog štrajka slovenskih javnih službenika u kojemu sudjeluju carinici i policajci očekuju zastoji, posebice u teretnom prometu i to na prijelazima Bregana-Obrežje, Macelj-Gruškovje i Rupe-Jelšane i Pasjak-Starod, doznaje se u hrvatskom Ministarstvu unutarnjih poslova (MUP).

U MUP-u očekuju da će se promet na graničnim prijelazima odvijati "bitno otežano" jer slovenski carinici i policajci temeljito provode nadzor, zbog čega se od jutros već stvaraju gužve, posebice u teretnom prometu. Riječ je tzv. bijelom štrajku.

Domaćim i stranim putnicima te auto prijevoznicima, obzirom na očekivane gužve i dužinu čekanja prelaska državne granice, policija će sugerirati alternativne pravce, no u MUP-u ističu kako se u ovakvim situacijama ne mogu izbjeći gužve, zastoji i duga čekanja.

Jutrošnji podaci slovenskog centra za prometne informacije potvrđuju bojazan hrvatskog MUP-a o prijelazima na kojima će se najviše čekati. Na ulazak u Sloveniju preko graničnog prijelazu Macelj-Gruškovje teretna vozila čekaju u prosjeku 4 sata, na graničnom prijelazu Bregana-Obrežje jedan sat, a na prijelazu Pasjak-Starod dva sata.

Slovenska strana nije obavijestila hrvatsku stranu o početku i dužini trajanja štrajka u kojemu sudjeluje oko 80.000 djelatnika javne uprave, policije, carine, te zaposlenika u kulturi i na javnoj televiziji i radiju trajati.

Ne zna se do kada će štrajk slovenskih javnih službenika. Njihovi sindikati najavili su krajem prošlog tjedna da će ustrajati sve dok vlada ne odustane od kontroverzne odluke o zamrzavanju plaća i da su spremni na eskalaciju svog protesta.(hina/metro-portal)

27.09.2010. 12:19:59
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh