« Nogomet
objavljeno prije 9 godina i 11 mjeseci
SP BRAZIL 2014

Urugvaj izbacio Italiju, Kostarika Englesku

Urugvaj je nakon početnog poraza od Kostarike pokazao kako se može ostati na Svjetskom prvenstvu, Englezi ponovno izblamirani

Suarez i ekipa idu dalje
Suarez i ekipa idu dalje (Arhiva)
Više o

SP u Brazilu

,

Kostarika Engleska

,

Italija Urugvaj

Urugvaj je pobijedio Italiju i poslao je kući već nakon prvog kruga, a gol za pobjedu postigao je Godin u 81. minuti. U utakmici su dominirale čvrste obrane, uz nekoliko prilika Cavanija i Suareza, no Buffon je držao Italiju na životu sve do deset minuta prije kraja.

Bilo je i sumnjivih situacija, Cavani je srušen u šesnaestercu bez reakcije suca koji nije bio daleko od tog mjesta, petnaestak minuta prije kraja činilo se da je Suarez ugrziao Chiellinija, a Marchisio je možda i odlučio pobjednika nesmotrenim prekršajem za crveni kartom u 59. minuti.

Sve u svemu, nakon šoka u prvom kolu i poraza od Kostarike nakon očajne igre, Urugvajci su na krilima Suareza i Cavanija ipak otišli u osminu finala, za razliku od Hrvatske koja nije naučila niti jednu lekciju tijekom prvenstva.

Kostariki je trebao samo bod protiv Engleske da ostanu na prvom mjestu u skupini smrti s tri bivša svjetska prvaka, i pokazali su da su dorasli tom zadatku, kao i u prve dvije utakmice. Englezi su napadali cijelu utakmicu, no Kostarikanci su već pokazali da se znaju braniti bolje od bilo koje južnoameričke momčadi, pa su poslali Engleze kući bez i jedne pobjede na Svjetskom prvenstvu.

Sve rezultate i tablice po skupinama pogledajte ovdje

24.06.2014. 20:17:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh