« Nogomet
objavljeno prije 9 godina i 10 mjeseci
DEBAKL

Strani mediji popljuvali Vatrene

Svjetski mediji pišu o zasluženoj pobjedi Meksika nad Hrvatskom te ocjenjuju da hrvatska nogometna reprezentacija igrala loše

Meksiko je razbio Hrvatsku
Meksiko je razbio Hrvatsku (Screenshot YouTube)
Više o

strani mediji

,

SP u Brazilu

,

Hrvatska Meksiko

Meksiko je i sedmi puta uzastopno prošao skupinu, a Hrvatska je ponovno razočarala svoje navijače', piše Wall Street Journal, koji navodi da su posebno razočarali hrvatski napadači.

'Zvijezda Bayerna Marijo Mandžukić nije uputio udarac prema golu, u prvom dijelu dotaknuo je loptu samo devet puta, a hrvatski vratar Stipe Pletikosa dvaput više. Veteran Ivica Olić se brzo umorio, a sredinom drugog dijela hrvatska se igra raspala', tvrdi list, te donosi izjavu Luke Modrića. 'Nakon pogotka, na terenu je postojao samo Meksiko'.

Reuters tvrdi da je hrvatska momčad na terenu bila borbena, ali bezidejna, pogotovu u napadu. 'Hrvatska je izgubila od Meksika jer se previše uzdala u iskustvo svojih stožernih igrača, a momčadi je nedostajalo svježe krvi, mladih i poletnih igrača. Rupe u hrvatskoj momčadi su bile očite i nisu ih mogli zakrpati niti zvijezde poput Modrića ili Mandžukića, pa niti pobjeda nad vrlo slabim Kamerunom. Izbornik Niko Kovač nije riješio problem lijevog braniča, protiv Meksika je pokušao s izmjenama, no protivnik je bio daleko brži i mlađi', tvrdi Reuters.

USA Today je pun hvale za igru Meksikanaca, a pogotovu 35-godišnjeg veterana Rafaela Marqueza, a list tvrdi da će Niko Kovač, unatoč porazu, ostatzi hrvatskim izbornikom.

'Ne vidim razloga zašto ne bih ostao izbornikom. Imam ugovor, a momčad je u zadnjih šest mjeseci jako napredovala', prenosi USA Today Kovačevu izjavu. 

Bleacher Report navodi da je 'ispadanje Hrvatske rezultat limitirane momčadi i nerealnih očekivanja', te da 'vatreni jednostavno nisu imali niti brzine niti agresivnosti protiv rastračanog Meksika'.

24.06.2014. 14:51:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    zdravko
    26.06.2014. 06:08
    Potrebni su nam svakako mladi, brzi igrači. Naši igrači su većinom dizelaši. Naš uspijeh je što smo uopće prošli kvalifikacije.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh